Societat 15/05/2018

La fiscalia apel·la als drets humans per continuar investigant cinc professors de Sant Andreu de la Barca

Presentarà un recurs a l'Audiència de Barcelona

Montse Riart
1 min
Més de 200 persones s'han concentrat a la plaça de l'ajuntament de Sant Andreu de la Barca en suport als nou docents de l'IES El Palau denunciats

BarcelonaLa fiscalia recorrerà aquest dimarts davant de l'Audiència de Barcelona l'arxivament de la investigació contra cinc dels nou professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca denunciats per la fiscalia, que els acusa de discriminar els fills de guàrdies civils per l'1-O. En el seu recurs, el fiscal apel·la a la doctrina del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

Segons fonts pròximes al cas, la fiscalia al·lega que el Tribunal de Drets Humans no empara la llibertat d'expressió quan afecta menors d'edat. A més, el fiscal entén que el moment per decidir si s'arxiva o no la causa és quan s'hagi citat a declarar els professors i els denunciants i després de practicar les proves, però no abans.

La investigació es porta des de dos jutjats diferents. Un jutge de Martorell investiga un dels docents denunciats per uns comentaris a l'aula el 20 d'octubre. La resta van quedar en mans d'un altre jutjat del mateix municipi, que va decidir mantenir la causa oberta contra tres dels docents i arxivar cinc dels casos perquè no creia que les manifestacions dels professors poguessin ser constitutives d'un delicte d'odi, com denunciava la fiscalia.

stats