Medi Ambient
Societat 20/08/2023

Recullen més de vuit tones de residus del litoral balear durant el mes de juliol

El plàstic ha tornat a ser el material més recuperat a les Illes, amb un 44,88% dels residus

ARA Balears
2 min
Una de les embarcacions de la campanya de neteja

PalmaEl servei de neteja del litoral de la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua ha recollit durant el mes de juliol 8.641,36 quilograms de residus al litoral balear, una xifra que supera gairebé tres tones la quantitat recuperada en el mateix període del mes de juny. El plàstic ha tornat a ser el material més recuperat a les Illes (un 44,88%), seguit de la fusta (un 34,57%) i d'altres residus, com ara rodes o cadires lun 8,22%).

Segons ha informat la Conselleria en una nota de premsa, el total de residus recollits es tradueix en una mitjana diària de 278,75 quilos. Per illes, a Mallorca es varen recollir el mes de juliol 5.836 quilograms d'escombraries, 1.383 quilos a Menorca, 1.129 a Eivissa i 290 a Formentera.

A més de la recol·lecció regular, es varen dur a terme recollides especials a cada illa per abordar situacions excepcionals. Així, a Mallorca ha destacat la recuperació d'una llanxa a la deriva amb persones a bord, així com la retirada d'una tortuga i un dofí morts. A Menorca, es varen retirar dues barques buides a la deriva, mentre que a Eivissa es va recuperar un pal de grans dimensions. Quant a Formentera, es varen recollir diversos troncs que havien arribat a la costa.

Així mateix, durant el mes de juliol, es varen atendre un total de sis avisos, quatre dels quals es varen gestionar en col·laboració amb el servei d'emergències 112 i Salvament Marítim, mentre que dos varen ser reportats per institucions i particulars.

La temporada de recuperació d'escombraries va començar el mes de juny i es perllongarà fins al setembre. En aquest sentit, la Conselleria ha destacat que aquesta iniciativa s'ha pogut dur a terme gràcies a la feina de les 22 embarcacions de platja i litoral contractades per a aquesta tasca.

stats