Contaminació
Societat 11/10/2022

Recullen 355 kg de residus dels parcs naturals de l’Albufera i de l’Albufereta

L'acció forma part del projecte Let’s Clean Europe, amb l'objectiu de conscienciar sobre la contaminació dels plàstics

ARA Balears
1 min
Part dels residus recollits als parcs naturals de l’Albufera i de l’Albufereta

Palma Noves tasques de neteja en els parcs naturals de l’Albufera i de l’Albufereta. Aquest cap de setmana s'han recollit 355 kg de residus -62 dels quals eren envasos de plàstic i 22, de vidre- durant una jornada organitzada per l'Euroregió Pirineus Mediterrània. Aquesta acció forma part de la campanya Let’s Clean Europe, que s'està duent a terme a diversos punts d'aquesta regió amb l'objectiu de conscienciar sobre la contaminació amb plàstics dels espais marítims i aquàtics.

En la recollida de residus feta aquest passat 7 d'octubre a les Illes Balears hi van participar 45 voluntaris de la Creu Roja, la Fundació Vida Silvestre i del Centre Integrat de Formació Professional Joan Taixhi, a més del conseller de Medi Ambient i Territori; Miquel Mir; el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó ;el director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, i el gerent del Centre Balears Europa, José Berlanga.

L'entitat organitzadora ha explicat que aquestes accions de neteja d’espais naturals tenen una relació directa amb l’acte de la jornada internacional Salvem la Mediterrània, que es va fer el passat 29 de setembre a Montpeller. En aquesta trobada es va acordar un full de ruta per fer front a la contaminació marina amb plàstics, a més de la futura organització d’un fòrum internacional de la Mediterrània que inclogui tota la Unió Europea.

L’Euroregió Pirineus Mediterrània és una organització de cooperació política, entre el govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i la regió Occitània, que vol crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la integració social, mediambiental, cultural i econòmica d’aquest territori europeu.

stats