Societat 15/11/2019

Reconeixen les malalties de més de 130 kellys com a professionals

La síndrome del túnel carpià és la malaltia més habitual del col·lectiu

Ara Balears
1 min
Una ‘kelly’ treballant

PalmaLa decisió del Ministeri de Treball d'incloure l'agost de l'any passat les malalties de les cambreres de pis en braços i mans com a malalties professionals ja ha beneficiat 139 treballadores de les Balears, segons les dades facilitades aquest dijous per la Conselleria de Model Econòmic. Aquesta xifra suposa un increment del 39% respecte de l'any passat.

El diagnòstic d'aquestes malalties, totes d'extremitats superiors, com la síndrome del túnel carpià, molt habitual en aquest col·lectiu, ha passat de les 79 cambreres de pis a qui es va reconèixer alguna malaltia professional durant l'agost del 2017 a les 110 que es van diagnosticar aquest mes d'agost.

Aquest increment marca una tendència que ha continuat a l'alça durant el mes de setembre i octubre del 2019, quan han estat reconeguts 29 casos de malalties professionals a kellys, de manera que en total els reconeixements ascendeixen a 139 des que va entrar en vigor la mesura del Ministeri.

El conseller Iago Negueruela va valorar l'acord aconseguit pel Govern balear i l'espanyol amb sindicats i empresaris perquè "suposa reconèixer una reclamació històrica de les kellys que ja comença a donar resultats".

stats