Societat 26/02/2024

La recollida de residus porta a porta arriba a la Colònia de Sant Jordi

Aquests dies es farà una ronda de reunions per tal d’informar-ne la ciutadania i repartir el cubell de separació de matèria orgànica

Josep Maria Sastre
2 min
Els contenidors desapareixeran del nucli urbà

Colònia de Sant JordiAvui sortim del Pla. El vinent dia 11 de març començarà el servei de recollida selectiva de residus porta a porta a la Colònia de Sant Jordi. Aquests dies, l’Ajuntament de ses Salines i la Junta de Districte de la zona costanera fan una ronda de reunions per tal d’informar-ne la ciutadania i repartir el cubell de separació de matèria orgànica.

Molts de ciutadans amb segona residència no se'n podran informar de primera mà. A la comarca del Pla, la posada en marxa d’aquest nou servei és d’interès per a moltes de persones d’Algaida, Montuïri, Porreres, Sant Joan o Sencelles, entre altres municipis, que tenen una segona residència a la Colònia de Sant Jordi o hi passen les vacances en règim de lloguer.

És per això que TotPla ha contactat amb el tinent de batle, Guillem Mas, amb l’objectiu de poder informar els ciutadans de la comarca del Pla de Mallorca de les passes a seguir.

L’Ajuntament de ses Salines ha fet ja dues reunions informatives per a dues zones de la Colònia: una de l’avinguda del Marquès del Palmer cap a la zona de Llevant i la segona, de l’avinguda de la Primavera cap a Ponent. La pròxima i darrera reunió informativa serà el dimecres, dia 28 de febrer a les 19 h al Centre Cívic, per als ciutadans des de l’avinguda de la Primavera cap a la carretera de Campos.

Cartell informatiu del servei de recollida de residus porta a porta

Mas explica que “baldament no estiguin dins la seva zona, qualsevol persona interessada pot assistir a aquesta reunió”. En tot cas, apunta que a final d’aquesta setmana els ciutadans ja podran passar pel centre cívic a recollir el cubell per a separació de la matèria orgànica, un imant amb l’horari de recollida i un full informatiu amb els residus permesos a cada fracció. Se’n repartirà un per habitatge.

Horari de recollida

Els dilluns es recolliran envasos, els dimarts, matèria orgànica; els dimecres, rebuig; els dijous, vidre i envasos; els divendres, matèria orgànica; els dissabtes, paper, i els diumenges, una altra vegada matèria orgànica.

Pel que fa a voluminosos, continuarà com habitualment, amb recollida dues vegades per setmana amb cita prèvia telefònica.

Guillem Mas ha destacat també que s’ha habilitat una nova àrea d’aportació de residus al parc verd de la Colònia que estarà oberta les 24 hores els caps de setmana. “Aquest servei, entre altres coses, està pensat per a aquella gent que ve el cap de setmana: si quan se’n va no passa la fracció de residus que vol deixar, ho podrà dur a aquesta àrea d’aportació”, explica.

stats