Societat 11/02/2021

El rebuig contra el parc solar d'Aena a Son Bonet creix i el Consell de Mallorca demana alternatives

La institució insular considera que el projecte perjudicarà els residents de la zona, que no tenen altres espais verds propers

1 min
La pista de Son Bonet serà renovada.

L'oposició contra la construcció d'un parc fotovoltaic devora Son Bonet per abastir energèticament l'aeròdrom no atura de créixer. El ple Consell de Mallorca també ha rebutjat aquest dijous que Aena el faci en una de les poques zones verdes de la zona, un argument que ja varen fer públic el GOB, l'Ajuntament de Marratxí, MÉS i la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd. Totes les entitats demanen a l'ens aeroportuari que cerqui alternatives per instal·lar les plaques.

El Pacte que governa el Consell –PSIB, MÉS i Unides Podem– ha presentat una moció al ple de la institució insular que finalment s'ha consensuat amb tots els partits polítics i s'ha convertit en una declaració institucional.

"Aena s'equivoca; l'impacte que tindrà el parc a Son Bonet restringirà el pas als residents i no és el millor espai", ha afirmat la consellera de Presidència, Teresa Suárez. "Els residents ja pateixen l'impacte visual i acústic de l'aeròdrom", ha apuntat. També ha explicat que el Consell és conscient que cal impulsar les energies renovables, però "apostant per un baix impacte ambiental".

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd va explicar dimecres en un comunicat que valora positivament que els responsables d'Aena estiguin disposats a dialogar sobre la instal·lació del parc fotovoltaic, però lamenta que l'ens el vulgui fer.

Cal recordar que el GOB va rebutjar el parc d'Aena i va considerar que l'ens aeroportuari disposa d'altres superfícies per instal·lar plaques que no limitin l'espai d'ús públic. D'altra banda, MÉS per Marratxí va presentar al·legacions contra el projecte perquè l’espai elegit per Aena s'utilitza com a espai verd per part de la ciutadania dels nuclis de Cas Capità i el Pla de na Tesa.

stats