El balanç del Decret de reactivació econòmica fins ara: vuit projectes de reforma per valor de 6,5 milions d'euros

Iago Negueruela també destaca que hi ha un 2,7% més de treballadors de la construcció afiliats a la Seguretat Social en comparació amb el 2019

El conseller de Model Econòmic, Turisme i treball, Iago Negueruela, ha explicat aquest dijous que el Decret de reactivació econòmica ja ha permès que es posin en marxa vuit projectes de reforma i modernització d'establiments turístics per un valor de 6,5 milions d'euros. Negueruela, que ha comparegut davant la Comissió de Turisme i Treball del Parlament, ha destacat que els projectes abasten tota classe d'allotjaments i un negoci d'oferta complementària, ja que hi ha dos hotels, dos hotels rurals, dos agroturismes, un hotel d'interior i un restaurant.

D'altra banda, el conseller ha subratllat que "les mesures perquè el sector de la construcció tingués activitat durant l'estiu han funcionat" i ha indicat que l'afiliació del sector ha augmentat un 2,7% a les Balears respecte del 2019 –ara hi ha més de 1.000 treballadors més que fa un any–. En el cas de Mallorca, l'increment ha estat d'un 2,3%; a Eivissa, d'un 6,2%; a Formentera, d'un 7,8%, i a Menorca, d'un 1%. "La construcció és l'únic sector que ha encadenat tres mesos consecutius amb més treballadors que l'any passat", ha afegit Negueruela, qui espera que aquestes dades es consolidin amb els fons de reconstrucció europeus i les mesures del govern espanyol.

Sobre l'impacte que la norma tindrà en el sector de la construcció, el conseller ha assenyalat que "els càlculs parlen d'uns 14.000 llocs de treball en total".

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF