Societat 13/12/2013

Els mossos imputats per la mort del Raval es reincorporen a la feina, però no a la comissaria de Ciutat Vella

Els agents continuen acusats per presumptes delictes contra la vida, la integritat moral, obstrucció a la justícia i coaccions, però se'ls aixeca la suspensió per part de la policia

Europa Press
1 min
CAMUFLATS ENTRE ELS COMPANYS  Els vuit mossos imputats van personar-se a la Ciutat de la Justícia aquest dimecres -on van declarar davant de la jutge- camuflats per una vintena de companys i tapats amb ulleres de sol, bufandes i caputxes per evitar ser identificats. Nombrosos mitjans de comunicació esperaven a les portes de la sala l'arribada dels agents.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han decidit reincorporar als vuit agents imputats per la mort de l'empresari del Gaixample, Juan Andrés Benítez, que va morir després d'una reducció policial el 5 d'octubre, però els trasllada de destinació, no tornen a la comissaria de Ciutat Vella i s'integren a altres serveis policials.

Malgrat que aquests mossos segueixen imputats per la mort –al costat d'altres dos, per presumpta obstrucció a la justícia–, la policia catalana ha aixecat la suspensió aquest divendres amb tres arguments: "A la vista de les declaracions en seu judicial dels policies, la modificació de l'informe de la Policia Nacional i l'ampliació de l'informe forense", segons ha esgrimit en un comunicat.

El conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, va suspendre els agents el 4 de novembre després que la titular del jutjat d'instrucció 20 de Barcelona, Eva Moltó, els hagués imputat pels presumptes delictes contra la vida, la integritat moral, obstrucció a la justícia i coaccions, situació processal que no ha canviat.

stats