Societat 19/05/2018

Quinze joves reben el diploma Estalmat

El programa va destinat a detectar, orientar i estimular de manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic excepcional d’estudiants d’entre 11 i 13 anys

M. Cifre
2 min
Quinze joves reben el diploma ESTALMAT

PalmaQuinze joves d’entre 11 i 13 anys de les Balears han rebut el diploma Estalmat, després d’haver participat en el projecte durant dos cursos escolars. L’acte de cloenda del curs biennal 2016-2018 s'ha duit a terme avui a la sala d’actes de l’edifici Anselm Turmeda de la Universitat de les Illes Balears.

Estalmat és un projecte en l'àmbit estatal de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals. A les Illes Balears l'organitza la UIB de manera conjunta amb la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX.

El programa va destinat a detectar, orientar i estimular de manera continuada, al llarg de dos cursos, el talent matemàtic excepcional d’estudiants d’entre 11 i 13 anys. Les sessions són d’aproximadament tres hores setmanals i es duen a terme sense desarrelar els infants del seu entorn. És per això que les sessions no es fan en horari lectiu i es duen a terme generalment en dissabte.

Els quinze joves que es graduen enguany varen passar unes proves de selecció i han estat part d’un programa formatiu de dos anys de durada que, mitjançant una metodologia d’aprenentatge actiu i lúdic, els permet millorar la capacitat de raonament i de resolució de problemes. El programa consta d’una vintena de tallers a cada un dels cursos que fan els dissabtes d’entre els mesos de setembre i maig.

Estalamat 2018-2019

Les famílies interessades que els seus fills participin en l’Estalmat del curs 2018-2019 els poden inscriure a les proves de selecció. Les inscripcions finalitzen el 27 de maig i les proves es faran el dissabte 2 de juny a partir de les 10 hores al campus de la UIB. Les llistes definitives dels al·lots escollits per participar en el programa Estalmat es publicaran el 15 de juliol.

Per tal de donar a conèixer el projecte Estalmat-Illes Balears i resoldre qualsevol dubte sobre aquest programa, es fan sessions informatives dirigides als pares i mares interessats. La propera serà el dissabte 26 de maig a les 11 hores a la sala d’actes de l’edifici de la Riera. Pel que fa als interessats que resideixen fora de Mallorca, es farà una sessió per videoconferència el dilluns dia 21 de maig a les 17 hores. Serà a les seus universitàries de Menorca i d’Eivissa.

stats