Societat 15/11/2022

Quasi mig miler de patinets elèctrics envaeixen voreres i espais per a vianants a Palma

La Policia Local de Palma denuncia 450 patinets elèctrics a l'octubre

1 min
Almenys 450 patinets elèctrics infrengeixen les normes de circulació en un mes.

PalmaQuasi mig miler de patinets elèctrics envaeixen voreres i espais per a vianants a Palma. Així ho ha comunicat aquest dimarts la Policia Local, que durant el mes d'octubre ha fet una campanya especial de protecció de vianants, per controlar l'ús indegut dels vehicles de mobilitat personal. La vigilància ha finalitzat amb 450 denúncies a patinets elèctrics per infringir aquestes normes de circulació.

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana han explicat que s'han fet 93 controls i s'han interposat 454 denúncies (450 a patinets i 4 a bicicletes). Els controls s'han fet als punts on s'han rebut més denúncies per queixes veïnals. La missió principal de la campanya ha estat evitar la circulació, l'estacionament i qualsevol ús indegut de les voreres i espais exclusius de vianants. També, s'han controlat els incompliments més comuns a patinets, com no portar armilla, circular amb auriculars connectats i no respectar el sentit de circulació autoritzat.

Nous reptes en seguretat

Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Palma diuen que "se celebra l'ús de noves modalitats de transport sostenible i se'n fomenta l'ús responsable. Així i tot, el Consistori és conscient que aquests nous tipus de mobilitat presenten nous reptes. Tot i que tant la bicicleta com el patinet elèctric són uns vehicles fantàstics per circular per Palma, convé tenir presents algunes normes bàsiques per a la seguretat".

stats