Societat 02/06/2022

Mig centenar de persones es concentren contra l'agressió homòfoba de Capdepera

Ben Amics ha convocat un acte per condemnar l'apunyalament d'un al·lot gai la matinada del diumenge

2 min
Imatge de la concentració aquest dijous.

PalmaMig centenar de persones s'han concentrat aquest dijous a les 19.30 h a les escales de la plaça Major de Palma per condemnar l'agressió homòfoba que va patir un al·lot gai a Capdepera la matinada del diumenge. Segons Ben Amics –l'entitat que ha convocat l'acte–, el jove  va rebre una punyalada al crit de "marieta, marieta de merda".

Segons la presidenta de Ben Amics, Tatiana Casado, el Servei d'Atenció Integral (SAI) LGTBI –gest ionat per Ben Amics, però de titularitat del Consell de Mallorca– va atendre la víctima i va interposar una denúncia. "Des del mateix centre de salut li van aconsellar que vingués a parlar amb nosaltres", va afirmar dimecres en una roda de premsa.

Durant la concentració els organitzadors han llegit un manifest on han explicat que les forces i cossos de seguretat de l'Estat estan duent a terme les investigacions pertinents, però que ells continuaran lluitant perquè "no hem de deixar cap agressió sense resposta". A més, han aprofitat la concentració per demanar la col·laboració ciutadana per identificar l’agressor.

"Podries haver estat tu, o jo, o sa meva parella o inclús es meu fill o sa meva filla. Podria haver estat qualsevol de les persones del col·lectiu LGTBI+. Podria haver estat el seu final, o el nostre, podria haver estat el final per a moltes altres de les agressions LGTBIfòbiques que estem vivint en els últims mesos", han destacat en el manifest. "Els discursos d'odi i la violència no poden tenir cabuda en la nostra societat. No són casos aïllats, sinó que ocorren en un context social que els permet i fomenta. Sens dubte, és arran de l'auge de l'extrema dreta i la reproducció dels discursos d'odi contra el nostre col·lectiu, la qual cosa està provocant aquest augment alarmant de les agressions LGTBIfòbiques", han sentenciat.

Aquesta convocatòria arriba només dos dies després que l'associació hagi fet públics els resultats de la seva darrera Diagnosi de Palma , que revela que el 69,60% de les persones del col·lectiu de Ciutat han patit algun tipus de discriminació durant la seva vida. Del total de persones que han assegurat haver patit alguna mena de discriminació, el 54,30% afirmen patir-la a la ciutat.

A més, a l'estudi també han destacat que quasi el 20% dels entrevistats afirmat patir discriminació a serveis públics o per part del personal de les administracions donant per fet la presumpció d'heterosexualitat o cissexualitat.

stats