Contaminació
Societat 19/10/2022

La qualitat de l'aire de Palma i Ciutadella és molt desfavorable

Per contra, la ciutat d'Eivissa, Esporles i els barris d'Establiments, Son Sardina i Son Espanyol tenen la millor

1 min
Les concentracions de diòxid de nitrogen, que és el contaminant més representatiu provocat pel trànsit de vehicles, ha disminuït a totes les Balears.

PalmaPalma i Ciutadella tenen la pitjor qualitat de l'aire de les Illes Balears. Segons les darreres dades publicades pel Ministeri de Transició Energètica a l'Índex de Qualitat de l'Aire (IQA), l'aire que es respira en aquestes ciutats de l'Arxipèlag és molt desfavorable i les situa entre les ciutats amb pitjor aire de tot l'Estat, juntament amb altres municipis com Barcelona, Madrid, Sant Sebastià o Còrdova, entre d'altres.

D'altra banda, Bunyola, sa Pobla, Pollença i Can Pastilla tenen una qualitat de l'aire desfavorable. Aquesta contaminació de l'aire que es respira en alguns indrets de la Comunitat Autònoma és conseqüència de l'acumulació de NO2, O3, PM2.5, PM10 i SO2. Davant aquesta situació, el govern espanyol recomana a la població reduir les activitats prolongades i enèrgiques a l'aire lliure, especialment si experimenten tos, falta d'aire o irritació de gola.

Mapa de l'Índex de Qualitat de l'Aire

A més, per a totes aquelles persones considerades de risc respiratori o sensibles a aquest tipus de contaminació recomanen també reduir les activitats a l'aire lliure, i fer-les a l'interior o ajornar-les per a quan la qualitat de l'aire sigui bona o raonablement bona. En aquest sentit, remarquen la importància de seguir el pla de tractament mèdic meticulosament.

Per contra, hi ha dues zones on la qualitat de l'aire és bona i els elements contaminants són pràcticament inexistents. En aquest cas, es tracta de la zona costanera de la ciutat d'Eivissa i la zona on es troben el barris d'Establiments, Son Sardina, Son Espanyol i el municipi d'Esporles (Mallorca).

stats