Societat 21/09/2023

El PSOE presenta una moció a Santa Margalida per redactar uns estatuts de les festes de la Beata

La proposta preveu la creació d'una comissió que redacti el reglament abans que acabi l'any

ARA Balears
1 min
L'Agrupació Socialista de Santa Margalida

PalmaL'Agrupació Socialista de Santa Margalida ha anunciat que presentarà una moció en el pròxim ple municipal, aquest dijous, per formar una comissió encarregada de redactar uns estatuts per a les festes de la Beata abans que acabi l'any. En aquest sentit, la proposta preveu que la comissió estigui formada per regidors de tots els grups municipals del Consistori, membres de diferents grups organitzadors i col·lectius implicats en la processó, de la societat civil i investigadors locals.

Segons ha recollit Europa Press, els socialistes han explicat aquest dimecres que "és obligació de l'Ajuntament fomentar i preservar la festa, escoltant les parts, sempre amb el consens dels organitzadors, col·lectius implicats i la societat civil, decidint quins aspectes són centrals i quins poden estar sotmesos a canvis".

"La Beata és el resultat de l'evolució i el pas del temps, cosa que ha duit nous elements i noves tradicions, però que també s'hagin de posar certes limitacions a aquesta evolució per no desfigurar la festa, amb la finalitat de preservar i millorar la processó com a element de Santa Margalida", ha assenyalat el portaveu del grup municipal socialista, Xisco Bergas.

stats