Societat 12/09/2023

El PSOE Palma carrega contra el batle de Santa Margalida per "minimitzar agressions sexuals"

El grup municipal expressa "suport i solidaritat amb la integrant de la banda de música de Son Rapinya afectada per l'actuació d'índole sexual per part d'un individu durant la festivitat de la Beata"

2 min
Les millors imatges de la processó de la Beata a Santa Margalida

PalmaEl PSOE Palma s'ha sumat a l'agrupació socialista de Santa Margalida per denunciar els fets ocorreguts durant la processó de la Beata, així com per condemnar les declaracions que ha fet al respecte el batle del municipi, Joan Monjo. "Expressam el nostre profund suport i solidaritat a la integrant de la banda de música de Son Rapinya afectada per l'actuació d'índole sexual per part d'un individu durant la festivitat de la Beata de Santa Margalida", afirma el grup municipal de Cort en un comunicat.

"Rebutjam categòricament les declaracions fetes per l'actual batle del municipi, que minimitzen la gravetat d'aquest incident. Aquestes declaracions no representen els valors d'igualtat i justícia que han de prevaler en la nostra societat. Minimitzar les agressions sexuals contribueix a la normalització del comportament de les anomenades 'manades", adverteixen. Per això, el PSOE Palma condemna "qualsevol forma d'agressió sexual, en qualsevol context i lloc" i insisteix que "és imperatiu que la societat i les autoritats s'uneixin en un rebuig unànime a aquests actes de violència inacceptable".

Segons els socialistes de Palma, "aquest trist incident reforça la importància de mantenir, continuar i invertir en campanyes de conscienciació i prevenció per combatre les agressions sexistes durant les festes". També recorden que "la seguretat i el benestar de totes les persones han de ser una prioritat constant en la nostra societat" i que cal fer feina perquè "ningú se senti amenaçat ni vulnerable".

Amb motiu dels fets, també han assenyalat l'equip de govern de Cort, encapçalat pel PP, pel "profund silenci" al respecte i "l'aparent inactivitat actual i futura de la Direcció General de Feminisme en aquests assumptes". Així mateix, insten el Govern a "prendre mesures concretes i efectives per abordar aquest problema, donar suport a la víctima i promoure una cultura d'igualtat i respecte a totes les festivitats i esdeveniments". Per tot això, el PSOE Palma avança que presentarà una moció al ple de setembre en relació amb aquest tema.

stats