Societat 10/07/2020

Una plataforma de psicòlegs clínics denuncia que el Govern ha fet irregularitats per mantenir 12 persones al seu lloc de feina

Asseguren que s'ha modificat el Decret de mesures urgents per consolidar una plaça sense tenir l'homologació pertinent i la portaveu del Govern balear assegura que a la tramitació parlamentària es podrà debatre aquest tema

M. Fuster
2 min
Representants d'un plataforma de psicòlegs clínics reunits amb Ciutadans

PalmaUna plataforma denuncia que el Govern vol mantenir de manera irregular la plaça de feina de 12 persones que treballen com a psicòlegs clínics sense tenir el títol homologat. Així, asseguren que l'Executiu balear, a aquest efecte, ha modificat el Decret de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques per pal·liar els efectes del covid-19. La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat en relació amb aquest cas que en "la tramitació parlamentària podrà haver-hi el debat de qualsevol de les propostes que se'ns faci"

La portaveu de la plataforma, Bel Amer, explica que l'any 1998 es va aprovar per part del Ministeri de Sanitat reconèixer l'especialitat de psicologia clínica per als treballadors que volien fer feina en salut mental". Llavors el Ministeri va posar en marxa els estudis de PIR, equivalent a un MIR per a psicòlegs, i va donar un marge d'anys perquè els psicòlegs clínics poguessin homologar l'especialització que havien exercit a la sanitat pública aquesta feina.

Al febrer d'enguany, comenta Amer, es va convocar "una oposició perquè poguessin quedar amb plaça fixa els psicòlegs clínics que estan interins". En aquesta oposició, segons la plataforma, no s'hi varen presentar 12 professionals que estan treballant com a psicòlegs clínics a la sanitat pública perquè no tenien els requisits, ja que no havien realitzat l'homologació. Segons la mateixa plataforma, el Govern pretén mantenir ara aquests treballadors al seu lloc de feina.

Per fer-ho possible, segons Amer, en el Decret Llei 8/2020, de 13 de maig de mesures urgents, la disposició final onze estableix la modificació del Decret 47/2011, de 13 de maig, pel qual es creen determinades categories de personal estatutari en l'àmbit del Servei de Salut de les Illes Balears i s'estableix un procediment extraordinari d'integració que permet que "aquestes persones sense fer oposició ni tampoc la feina d'homologació puguin mantenir el lloc de feina".

La plataforma pensa reunir-se amb els representants parlamentaris de tots els grups polítics per traslladar-los la seva denúncia.

stats