Societat 09/11/2018

Els psicòlegs de les Balears desaproven la 'Chocho-charla' de l'Ajuntament de Palma

El COPIB creu que posar títols provocadors a les activitats contra la desigualtat de gènere "no és la manera adequada per fomentar que tots els agents socials s'impliquin en la lluita"

Ara Balears
2 min
Els psicòlegs de les Balears desaproven la 'Chocho-charla' de l'Ajuntament de Palma

PalmaEl Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) s'ha mostrat en desacord amb l'activitat 'Chocho-charla. Empoderándonos desde nuestros coños', programada per l'Ajuntament de Palma el 25 de novembre, el Dia contra la violència a la dona. En un comunicat, consideren que l'activitat va en detriment de la feina d'altres entitats en matèria d'igualtat de gènere.

"Aquesta acció dirigida a l'empoderament femení minimitza tot el treball en matèria d'igualtat de gènere de multitud de professionals i entitats privades, associacions i de la mateixa administració pública amb l'objectiu d'involucrar tota una societat en la lluita contra les violències masclistes, un problema estructural que necessita un treball en profunditat", afirma.

A la nota, l'entitat deixa clara la seva defensa de la necessitat d'accions dirigides a l'empoderament de la dona i l'autoconeixement, però creu que posar-los títols provocadors no és "la mesura més adequada per fomentar que tots els agents socials s'impliquin en la lluita de les violències masclistes".

La 'Chocho-charla' és una de les 25 activitats programades per l'Ajuntament de Palma que tindran lloc entre el 10 i el 29 de novembre amb motiu del Dia internacional contra la violència de gènere. La xerrada serà impartida per la 'p, una sexòloga 'youtuber' de Granada que també ha participat en altres xerrades amb un lema menys provocador, segons expliquen des del col·legi. A més, el mateix dia la professional impartirà també la formació 'Violència masclista i generació Z: reptes i oportunitats'. Des del COPIB destaquen que aquesta altra activitat "sí que aborda temes relacionats directament amb la promoció de les relacions de parella sanes, igualitàries, diverses en l'adolescència i la joventut", però que gairebé no ha tingut difusió.

El COPIB ha volgut comentar també la darrera campanya contra la violència de gènere promoguda des del Consell de Mallorca. Tot i que el col·legi s'adhereix al missatge de campanyes com '25 homes donam la cara contra la violència masclista', centrada en la responsabilitat dels homes amb relació a la lluita contra aquesta xacra social, mostra també desacord amb "missatges contradictoris que acompanyen la portada del programa de Cort". Per exemple, critica que afirmacions com "Qui té el problema són els homes" no faciliten que aquests "se sentin representats ni promouen una actitud col·laboradora i cooperativa per afavorir canvis socials en pro de la igualtat".

Actúa-Vox també ataca l'activitat

Actúa-Vox va atacar dimecres el regidor de Podem de l'Ajuntament de Palma, Aligi Molina, per aquesta activitat. Jorge Campos va demanar a Cort quant costarà aquesta "xerrada" de la coneguda psicòloga i va criticar que "els doblers dels nostres imposts no s'han d'utilitzar per fer aquests actes", ja que "els ciutadans no han de pagar 'chocho-charlas". A més, ha afegit que "desvirtuen la gravetat del que suposa la violència domèstica".

stats