Societat 15/05/2023

El PSIB es compromet a reorganitzar l'Atenció Primària perquè atengui el 90% dels problemes de salut

En cas de tornar a governar, s'invertiran 150 milions d'euros a construir nous centres de salut i Unitats Bàsiques de Salut

ARA Balears
2 min
FwKijWfWAAMgUgC

PalmaEl PSIB ha assegurat que, en cas de tornar a governar, destinarà 150 milions d'euros a construir nous centres i Unitats Bàsiques de Salut arreu de les Illes, i ha mostrat el seu compromís de recuperar "una demora raonable" en les llistes d'espera en un termini de dos anys. Així ho ha anunciat la número tres del partit al Parlament, i actual consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, en el marc d'un acte al centre de salut de Son Serra - la Vileta.

Gómez ha exposat que la intenció del PSIB-PSOE és continuar incrementant el pressupost sanitari, "any rere any, així com incorporar nous professionals en totes les categories, reduir la càrrega de treball i reorganitzar l'Atenció Primària perquè resolgui el 90% dels problemes de salut", ha dit.

Un 8% de personal eventual al 2024

En aquest sentit, el PSIB ha explicat que s'estabilitzaran 2.000 places temporals, especialment de les categories A1 i A2, però també de la resta. En aquest darrer cas, "a través de contractes d'interinitat i de llarga durada". En la mateixa línia, "incrementarem les places de formació per a metges i infermers en els nostres centres assistencials", ha assegurat Gómez. En aquest sentit, ha remarcat el procés d'estabilització, amb el que, segon ha afirmat, el 2024 s'espera que un 8% de personal sigui eventual, enfront del 60% que hi havia en el moment que l'esquerra va arribar al poder.

Pel que fa a les llistes d'espera, el PSIB s'ha compromès a recuperar el Decret de garantia de demora, amb l'objectiu que cap pacient estigui pendent durant més de 60 dies d'una consulta hospitalària o prova diagnòstica; 180 dies per a una intervenció i 72 hores per a una consulta a Atenció Primària.

En relació amb el calendari vacunal, Gómez ha exposat la intenció de, a través de l'Agència Pública de Salut, incorporar al calendari vacunal tots els vials que aprovi el Ministeri de Sanitat, "per estalviar despeses a les famílies i treballar des de la prevenció de les malalties", ha dit.

stats