Societat 19/02/2018

El PSIB assegura que la imatge de Company i Bauzá defensant la sanitat pública "és impagable”

El portaveu dels socialistes, Andreu Alcover, considera que Biel Company ha quedat retratat per haver sortit al costat de José Ramón Bauzà a la manifestació de diumenge

Arabalears
1 min
El PSIB assegura que la imatge de Company i Bauzà defensant la sanitat pública "és impagable”

PalmaEl portaveu del PSIB-PSOE al Parlament, Andreu Alcover, ha criticat que "Company i Bauzá proposen ara defensar la sanitat pública" i ha assegurat que "la foto de tots dos junts és impagable".

En roda de premsa, Alcover s'ha referit a l'assistència del president i l'expresident del PP balear, Gabriel Company i José Ramón Bauzá, respectivament, aquest diumenge a la manifestació a Palma contra l'esborrany de decret que exigirà el coneixement del català en la sanitat pública convocada per Mos Movem.

"Els coneixereu pels seus fets", ha dit Alcover sobre els dos polítics del PP que en l'anterior legislatura varen ser president de l'executiu balear (Bauzá) i conseller (Company).

El portaveu socialista ha recordat que la legislatura passada “es varen acomiadar 1.400 professionals sanitaris, es varen tancar els centres de salut als horabaixes, es va prohibir el dret a la sanitat pública als estrangers indocumentats i es varen intentar tancar dos hospitals, el General i el Joan March”.

"El senyor Company ha quedat retratat per haver sortit al costat del senyor Bauzá", ha insistit Alcover, que, malgrat tot, ha mostrat respecte cap a les persones que varen sortir a protestar ahir.

No obstant això, el portaveu socialista ha recordat que un 65% dels sindicats en la Mesa de Sanitat de Balears estan a favor d'aquest decret, i que qualsevol professional podrà presentar-se a les oposicions sense necessitat d'aportar cap títol de català, atès que disposarà de dos anys per aconseguir-lo.

El Govern "no prohibeix res" i defensa el dret dels pacients a ser atesos en català, la llengua pròpia de les Illes Balears, que, a més, és oficial juntament amb el castellà. "S'ha fet un gran esforç de consens" per redactar aquest decret, ha subratllat.

stats