Parlament
Societat 17/10/2023

El PSIB acusa el Govern de no convocar el fons escolar d'emergència social per a alumnat vulnerable

"Vostès segreguen per sexe, per nivell econòmic i per llengua" afirma Amanda Fernández

ARA Balears
1 min
Antoni Vera al Parlament de les Illes Balears

PalmaLa diputada del PSIB Amanda Fernández ha acusat la Conselleria d'Educació i Universitats de no convocar el fons escolar d'emergència social dotat amb 150.000 euros. Aquest fons, ha explicat la socialista, està destinat a pagar berenars, activitats extraescolars i complementàries de famílies vulnerables.

"Vostès treballen només per un tipus de famílies. Segreguen per sexe, per nivell econòmic i per llengua", ha afirmat Fernández en el marc de la seva intervenció, inicialment orientada a demanar sobre la pròrroga del concert amb els col·legis Aixa i Llaüt que practiquen l'educació diferenciada.

El conseller Antoni Vera no ha respost a l'acusació de la socialista sobre el fons escolar d'emergència social, però sí que ha justificat el concert amb els centres que segreguen per sexe del Parc Bit, que ha reiterat que s'ha fet per donar tranquil·litat a les famílies, als docents i als alumnes. I ha justificat l'increment de dotació de 400.000 euros, avançat per l'ARA Balears, en el fet que se n'ha incrementat el nombre d'alumnes. "Vostès encara governaven i varen enviar 96 alumnes nous a aquests centres". Per al conseller, "vàrem haver d'intervenir a favor dels alumnes, famílies i docents". I ha qualificat l'anterior govern de "supremacista moral". "Consideren que totes les famílies han d'educar els fills com vostès volen i nosaltres volem diversitat i llibertat per triar entre la coeducació i l'educació diferenciada".

Per la seva banda, Fernández ha explicat que no s'entén quin és el perjudici que s'havia d'evitar per a les famílies d'Aixa i Llaüt: "Que es mesclin nins i nines en una mateixa aula és un perjudici?".

stats