Societat 09/05/2022

La prova d'informàtica de les oposicions de Cort està sota revisió per un error tècnic de l'Administració

El programa informàtic de la prova estava en anglès i no en català

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl tribunal està revisant l'examen d'informàtica de les oposicions d'auxiliar administratiu de les taxes de reposició i estabilització de l'Ajuntament de Palma que han tingut lloc aquest cap de setmana. Segons ha informat Cort, a través d'una nota de premsa, les llicències del programa informàtic que havien de fer servir per fer la prova estaven configurades en anglès i no en català, com estava previst.

El Consistori ha detallat que aquest canvi d'idioma només afectava una fórmula d'Excel d'una de les preguntes de l'examen, que era diferent en els dos idiomes i han explicat que ja durant l'examen –un cop s'adonaren del problema– van reconfigurar el programa i el posaren en català.

Un cop descobert l'error tècnic, ara el tribunal corregirà l'examen i en revisarà els resultats. Després, publicarà les notes i, com sempre es preveu en aquestes convocatòries, s'obre un termini per presentar queixes davant aquelles preguntes que les persones que han fet l'examen considerin que no estan bé o suposin un perjudici. A continuació, s'estudiaran tots els recursos i se'ls donarà resposta, com es preveu en tots els processos selectius. De vegades, en tot procediment d'oposició en aquest període de recurs, es decideix eliminar alguna de les preguntes si es considera que era errònia, atès que es tracta d'un sistema garantista per a les persones aspirants.

En aquest sentit, el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació de l'Ajuntament de Palma, Adrián García, ha volgut agrair la feina del personal de l'IMI, dels membres del tribunal i dels funcionaris i funcionàries que ajudaren davant un procés "complex i de molta responsabilitat".

stats