Societat 20/05/2020

Es prorroguen sis mesos les autoritzacions de residència i de treball dels estrangers

Aquesta mesura pretén posar fi, entre altres coses, a la inseguretat jurídica que ha causat la situació actual dels treballadors que venen de fora

Ara Balears
1 min
La UGT assegura que l'estacionalitat, en sectors com el dels serveis, es pot cobrir amb contractes fixes discontinus i no tants temporals

PalmaLa Secretaria d'Estat de Migracions prorrogarà durant sis mesos de manera automàtica les autoritzacions de residència i treball dels ciutadans estrangers que finalitzin durant l'estat d'alarma, sense necessitat d'emetre una resolució individual a l'Oficina d'Estrangeria, segons ha informat l'agència Efe.

Aquesta mesura s'ha fet oficial aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat i pretén posar fi a la inseguretat jurídica que la situació actual causa tant als estrangers que resideixen i treballen a Espanya com als agents socials i econòmics durant l'estat d'alarma.

Segons la secretària d'Estat de Migracions, la norma evitarà que els estrangers puguin trobar-se en una situació d'irregularitat quan finalitzi l'estat d'alarma i fixa la pròrroga automàtica l'endemà que caduqui l'autorització inicial.

A més de la pròrroga de les autoritzacions de residència i treball, també s'allargaran de manera automàtica les autoritzacions d'estada per estudis, mobilitat d'alumnes, pràctiques no laborals o serveis de voluntariat previstos en la normativa d'estrangeria. Aquesta norma regula igualment la pròrroga automàtica de les targetes d'identitat d'estranger que s'han donat d'acord amb una residència de llarga durada, així com les estades menors de 90 dies.

En el cas dels visats de llarga durada, donats sota un Acord de Mobilitat de Joves i els visats per estudis de fins a 180 dies de durada, es prorrogaran tres mesos sempre que el titular del mateix es trobi a Espanya i no li hagi estat possible, per les circumstàncies excepcionals ocasionades per la crisi del covid-19, tornar al seu país d'origen.

stats