Urbanisme
Societat 21/09/2023

La propietat de l'hotel Formentor demana llicència per enderrocar edificacions irregulars

La condició municipal per reformar l'hotel era tombar vuit petits edificis, set dels quals es troben fora d'ordenació

2 min
220922   Hotel Formentor, Formentor   IV02

PalmaInmobiliaria Formentor SA, l'empresa que gestiona la construcció del nou hotel Formentor, ha demanat llicència per enderrocar fins a vuit edificacions, set de les quals es troben fora d'ordenació, tal com li va ordenar l'Ajuntament de Pollença en el moment d'atorgar-li el permís de reforma de l'emblemàtic establiment.

En origen es tracta d'una llicència tramitada el 2021 i que precisament preveia la reforma de l'hotel i no l'enderrocament total, que és el que finalment va decidir fer l'empresa incomplint els termes de l'autorització, com indica la sanció que el Consistori pollencí ha imposat a Inmobiliaria Formentor SA. L'Ajuntament va remarcar fa només unes setmanes amb tota claredat que "les distintes llicències atorgades de reforma i d’ampliació d’aquest establiment no en preveien la demolició".

Així i tot, encara s'està pendent d'un altre expedient urbanístic municipal per la construcció d'un edifici completament de nova planta, tot i que la mateixa llicència era de reforma. Tot plegat ha generat fortes crítiques dels ecologistes i dels partits que fins fa poc ocupaven l'oposició municipal i que ara governen.

Tot i no haver tingut en compte les indicacions de la llicència de reforma i ampliació del 2021 i haver enderrocat l'edifici sense títol habilitant, l'empresa promotora sí que sembla que està disposada a complir altres disposicions de la mateixa autorització, com és l'enderrocament d'aquestes vuit petites construccions, set de les quals es troben completament fora d'ordenació, com també l'edifici que es destinava al personal. Inmobiliaria Formentor SA ha presentat els corresponents projectes amb les seves memòries, a més de les propostes tècniques d'enderrocament i tractament dels residus de la demolició.

En el moment de l'atorgament de la llicència municipal de reforma, va ser un requisit imprescindible l'esbucament d'aquestes vuit construccions, perquè, en opinió de l'equip tècnic d'urbanisme de Pollença, no es pot autoritzar una reforma d'aquesta envergadura si no es fan desaparèixer construccions que s'havien anat fent dins la parcel·la sense cap tipus de permís.

stats