Societat 24/09/2023

Prop de 300 persones participen en la marxa commemorativa del tren de Llevant

Enguany fa 25 anys que es va dur a terme la primera acció reivindicativa pel seu retorn

ARA Balears
2 min
La marxa pel Tren de Llevant, aquest diumenge

PalmaProp de 300 persones participen en la marxa que aquest diumenge, 24 de setembre, commemora els 25 anys de la primera acció reivindicativa pel retorn del tren de Llevant.

A l'inici de la marxa, els participants s'han desplaçat amb autocars cap a Son Carrió, on s'ha dut a terme una visita al Museu Ferroviari. Al voltant de les 10 h, la ruta ha seguit cap a Son Servera, on el teatre La Unió acollirà tota una programació d'actes, amb el lema 'Volem el tren de Llevant', al voltant dels 25 anys de reivindicació.

Les camisetes commemoratives amb el lema 'Volem el Tren de Llevant'

Així, el programa consta de tres blocs. El primer, 'Així va començar tot', se centrarà en l'anàlisi dels primers anys del projecte i s'hi mostraran imatges de les marxes del 1998 al 2003, del període 2004-2011 i publicacions en diaris i revistes. Aquest bloc, a més, pretén abordar la qüestió del perquè no s'ha aconseguit dur a terme el projecte i la vigència de la reivindicació (un tema que es remarcarà al llarg de tots els blocs). El vicepresident de l'Associació de Premsa Forana i periodista de Ràdio Artà, Tomeu Caldentey, serà l'encarregat de coordinar aquesta primera part de la programació.

El segon bloc, amb el títol 'De la primera travessa a la decepció', recordarà la primera travessa de la marxa del 2011, a través de vídeos i retalls de diaris i revistes, i es farà una revisió d'aquell període des de diferents perspectives. L'encarregat de coordinar aquest bloc serà Pep Prieto, d'Ona Mallorca.

Un moment durant la marxa

Finalment, el tercer bloc, 'Perspectives de futur', reflexionarà sobre aquest escenari incert del tren de Llevant. En aquest sentit, es durà a terme una anàlisi de la situació amb els batles de la comarca, les associacions hoteleres de Capdepera i Cala Millor i l'Associació d'Amics del Ferrocarril. A més, es projectarà el documental de Miquel Piris i Agustí Torres, Vies de futur.

Cal destacar que al llarg dels diferents actes, es faran diferents connexions en directe amb la marxa.

stats