Societat 17/03/2022

Prop de 14.000 alumnes de les Balears participen en les proves Cangur

El concurs matemàtic s'organitza des de fa 23 anys a diversos països el mateix dia i a la mateixa hora

ARA Balears
2 min
Les proves Cangur s'han fet al Velòdrom Illes Balears.

PalmaGairebé 14.000 alumnes de les Illes han participat en l'edició d'enguany de les proves Cangur. Aquest concurs matemàtic s'organitza des de fa 23 anys a diversos països el mateix dia i a la mateixa hora. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada pel conseller d'Educació, Martí March, i el rector de la UIB, Jaume Carot, n'ha inaugurat aquest dijous la 23a edició al Velòdrom Illes Balears.

Les proves Cangur són un concurs preuniversitari que s'organitza a més de 30 països, amb l'objectiu d'acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través dels problemes. Es tracta d'unes proves matemàtiques de resposta múltiple que es fan a tot el món el mateix dia.

La competició es fa anualment el mes de març. Les competències que es posen a prova són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules. La prova consisteix a contestar 30 preguntes de dificultat creixent, amb cinc respostes possibles, només una de les quals és correcta. Per resoldre els problemes no es pot emprar calculadora.

Amb tot, Armengol ha animat l'alumnat "a valorar les matemàtiques i la resolució de problemes" i ha defensat la necessitat que els estudiants s'interessin per la ciència: "És fonamental la presència femenina en àrees encara avui masculinitzades", ha destacat la presidenta.

Per la seva banda, March ha assenyalat la importància dels estudis científics i d'impulsar noves metodologies per fer atractius els estudis "que sovint són els que es fan més costa amunt per a l'alumnat". En aquest sentit, ha apuntat que "ens consta que hi ha un esforç important dels docents per motivar l'interès cap a les matemàtiques. Les proves d'avui en són un bon exemple".

stats