Societat 07/03/2022

Projecte Home Balears va atendre 377 dones el 2021, un 22% dels usuaris

"Les nostres dones són valentes, fortes, estan plenes de dignitat i exigeixen ser mirades sense censura i sense judicis"

ARA Balears
1 min
La seu de Projecte Home a Palma

PalmaMés del 20% de persones que van ser ateses per Projecte Home durant l'any passat foren dones. Aquest dilluns, aprofitant que demà és el Dia internacional de la dona, Projecte Home ha fet públiques algunes de les dades i els serveis que l'organització va oferir a les dones el 2021.

Segons han remarcat, l'any passat van atendre un total del 377 dones, un 22% dels usuaris. Tot i això, han explicat que són conscients que hi ha moltes més dones que necessiten sentir-se escoltades i acompanyades en el seu procés cap a una vida lliure d'addiccions. A més, han recordat que el temor a l'estigmatització social, les càrregues familiars i l'escàs suport sociofamiliar són els principals factors que els impedeixen o retarden el seu inici en el camí per tornar a ser les protagonistes de les seves vides i han assegurat que continuaran fent feina per ajudar el major nombre de persones possible.

En un comunicat han remarcat que les dones que tenen algun problema d'addicció no només sofreixen un estigma per tenir un problema d'addicció, sinó per ser, a més, dones. La doble vulnerabilitat i desavantatge social a la qual s'enfronten aquestes dones amb addiccions es dona, principalment, per allunyar-se dels rols tradicionalment assignats per a elles.

"Les nostres dones són valentes, fortes, estan plenes de dignitat, i exigeixen ser mirades sense censura i sense judicis", han sentenciat.

stats