La prohibició que les galeres circulin entre les 12 h i les 17 h s’activarà també amb l’alerta groga de l’Aemet

Amb l’ampliació, que serà efectiva un cop es publiqui al BOIB, tampoc no podran circular amb els avisos taronja o vermell

L’Àrea de Mobilitat ha decretat aquest dimecres la petició de l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal d'ampliar la prohibició que les galeres circulin entre les 12 h i les 17 h a l’alerta groga de l’Aemet. D’aquesta manera, en els casos en què l’Aemet activi els avisos groc, taronja o vermell per altes temperatures se suspendrà l’activitat de les galeres entre les 12 h i les 17 h. L’objectiu és preservar la salut dels cavalls adscrits a les galeres, uns animals molt sensibles a la temperatura elevada. El decret recull les conclusions d’un nou informe fet per l’àrea de Benestar Animal en què  es marca la importància d’incrementar la mesura. Entrarà en vigor un cop es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Les galeres no podran circular entre les 12 i les 17 hores quan l’Aemet activi els avisos taronja o vermell

El nou informe insisteix en la seqüència de temperatures registrades per l’agència estatal Aemet els dies 4 i 5 d’agost a Palma, amb un avís de nivell groc decretat per part de l’Aemet i temperatures màximes que han superat amb escreix els 36 graus centígrads. Davant aquest fet, es considera “adient efectuar la modificació d’incloure l’alerta groga en l’aplicació del decret de suspensió del servei de galeres, atenent el principi de cautela i per evitar riscos que poden esdevenir danys en la salut de treballadors, usuaris i animals que presten el servei municipal de transport de viatgers amb tracció animal”.

Activació

La suspensió del servei es durà a terme basant-se en el procediment d’activació d’avisos del Pla meteoalerta de l’Aemet durant els dies en què l’alerta groga, taronja o vermella estigui activa. L’Aemet emet el dia anterior, quan preveu una alerta, un avís que indica aquesta circumstància. Per això, els prestadors del servei estaran obligats a consultar la pàgina web oficial de l’Aemet per tal de confirmar l’existència d’avisos grocs, taronja o vermells que condicionin el servei. El nivell d’avís groc informa que hi ha un determinat grau de perill per a activitats físiques. El nivell d’avís taronja informa sobre un risc meteorològic important i marca un cert perill per a les activitats usuals. L’avís vermell, per la seva banda, informa que aquet risc és extrem, no habitual i d’intensitat excepcional.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF