Societat 11/08/2020

Progrés en Verd demana una oficina de protecció animal disponible les 24 hores

Aquesta figura "serviria per posar contra les cordes els maltractadors", així com per plantejar queixes i denúncies

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl partit ecoanimalista Progrés en Verd exigeix la creació d'una oficina de protecció animal, on hi hagi un agent i un telèfon d'atenció disponible les 24 hores per plantejar queixes i denúncies sobre casos de maltractament animal, segons ha informat aquest dimarts l'agència Efe.

L'oficina "serviria per protegir els animals i posar contra les cordes els seus maltractadors", ha dit el president del partit, Guillermo Amengual. La formació ha fet la demanda després de diferents casos de tortura i mort d'animals en dos dies. No volen "que quedin en l'oblit, i per això" condemnen tant la mort d'un ca emmordassat a Lanzarote com la del moix torturat a Manacor.

Progrés en Verd exigeix a la justícia que sigui contundent per sancionar aquest tipus d'actuacions, segons han informat en un comunicat. Per això, demanen a les institucions que canviïn la mentalitat i "adoptin mesures urgents de protecció animal". A més, també consideren que s'hauria de fer un canvi en el Codi Penal i que aquest tipus d'actes es condemnin amb "penes íntegres de presó", han explicat els ecoanimalistes.

stats