Societat 16/07/2019

850 professors interins de les Balears aconsegueixen una plaça fixa a les oposicions

La taxa de docents temporals se situarà a les Illes per sota del 30% per primera vegada en una dècada

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'una convocatòria d'oposicions.

PalmaUn total de 850 docents de les Balears que formaven part de la llista d'interins han aconseguit consolidar el seu lloc de feina amb una plaça fixa després de les oposicions convocades per la Conselleria d'Educació, en les quals s'oferien 1.070 places.

Després d'aquests resultats, la taxa de docents interins se situarà per sota del 30% per primera vegada en una dècada, ha explicat aquest dimarts mitjançant un comunicat la Federació d'Ensenyament de CCOO.

A aquesta convocatòria, s'hi varen apuntar 4.291 persones, encara que se n'hi presentaren 3.044 i varen superar la primera part de la primera prova 1.356.

El sindicat ha explicat que en dos anys s'han oferit quasi 2.100 places i que el balanç de les dues convocatòries ja realitzades és "bastant positiu".

CCOO ha detectat un "descens important tant en el nombre d'aspirants presentats com en el nombre d'aspirants que han superat la primera prova de les oposicions", amb un nivell d'èxit del 31%.

El sindicat ha recordat que aquesta darrera convocatòria d'oposicions per a docents s'ha duit a terme gràcies a l'acord de millora de l'ocupació pública signat amb el Ministeri d'Hisenda el 2017 amb l'objectiu de reduir fins al 8% el percentatge de temporalitat del sector públic.

stats