Societat 11/10/2022

Els professors de la concertada acusen Educació de "menyspreu" comparant-se amb els de la pública

Reclamen que s'equiparin les condicions laborals i econòmiques amb els seus homòlegs de l'educació pública

ARA Balears
1 min
Imatge de la concentració dels docents de l'escola concertada

PalmaEls professors de l'escola concertada de Mallorca han fet una concentració aquest dimarts per denunciar el "menyspreu" que pateixen en comparació amb els docents de l'escola pública i per denunciar que Educació no tracta igual ni laboralment ni econòmicament tots els professors de l'Arxipèlag.

En la concentració, organitzada pel sindicat USO davant la seu de la Conselleria d'Educació, han exigit que es completi l'equiparació retributiva amb el professorat de l'educació pública, la reducció a 23 hores lectives del professorat de Secundària amb jornades parcials, mitjançant l'adequació de les taules salarials i tancar la negociació dels imports i calendari d'aplicació dels sexennis.

A més, han denunciat que les Balears són l'única comunitat autònoma de l'Estat on "ha minvat la capacitat de supervivència de l'escola concertada" i han reclamat a Educació que incrementi els mòduls de concert i el complement retributiu Illes Balears (CRIB) del personal d'administració i serveis de la concertada, que "està congelat des del 2008". En aquest sentit, també denuncien que a la darrera actualització del salari, que havia d'augmentar un 3%, no s'ha aplicat el complement retributiu del PAS (3,5 €).

Davant aquestes situacions reclamen a la Conselleria d'Educació que equipari les seves condicions laborals i econòmiques amb els seus homòlegs de l'educació pública.

stats