Abusos a menors
Societat 25/10/2022

El professor de ball acusat d'abusos va tenir una relació amb un altre alumne menor

Fins a tres testimonis han declarat que també varen patir conductes inapropiades per part de l'acusat

2 min
Audiència de Palma

PalmaFins a tres testimonis han declarat que també varen patir conductes inapropiades per part del professor de ball de Palma acusat d'abusos sexuals a un menor d'edat. Així ho han relatat aquest dimarts en la segona jornada del judici, a la Secció Primera de l'Audiència de Palma. Un d'ells, al qual el coreògraf va masturbar "sense consentiment", ha explicat que –donada la seva "condició" d'homosexual– li va agradar i que va iniciar una relació sentimental amb l'home, mentre ell tenia 16 anys i l'acusat, 19.

El judici per aquest cas va començar dilluns amb les declaracions dels acusats, el professor, que ara té 34 anys, i el seu marit. La Fiscalia demana 11 anys de presó per a cada un d'ells per dos delictes d'abusos sexuals continuats a menors amb penetració, juntament amb 11 mesos per un delicte d'exhibició de material pornogràfic a un menor. A més, demanen una indemnització de 5.000 euros per danys morals.

La sessió d'aquest dimarts s'ha centrat en dos grups de testimonis: uns de presentats per l'acusació particular, és a dir, el menor que va denunciar a la Guàrdia Civil els abusos; i uns altres de proposats per la defensa, l'advocat del matrimoni. Per una banda, els primers han reiterat que el professor mantenia un "control" damunt la víctima –que quan varen començar els abusos només tenia 12 anys– i que varen sospitar del que més tard els va confessar el mateix adolescent. Per altra banda, els segons han defensat la innocència dels acusats i han assegurat que mai varen detectar cap conducta inapropiada per part d'ell.

A més, aquest dimarts han declarat dos dels guàrdies civils que varen dur el cas. Tant l'agent que va prendre declaració al menor com el que va iniciar la investigació han mantingut que va ser el jove qui va narrar els fets dels quals havia estat víctima. Així mateix, el guàrdia civil que va obrir les diligències ha argumentat que va proposar com a testimonis els alumnes i professors més destacats de l'entorn, entre els quals hi havia els que "quedaven a dormir" a casa de l'acusat, per exemple.

stats