Societat 26/02/2021

“Procur fer tai-txi en línia dos pics per setmana”

La delegada del govern espanyol a les Illes, Aina Calvo, explica com serà la seva setmana

2 min
La delegada del govern espanyol, Aina Calvo

PalmaAllò que més m’agrada en començar el dia és el silenci que hi ha quan prenc el primer cafè, mentre consult els titulars de premsa i veig com va el món. Em compensa molt aixecar-me prest, devers les sis. Dorm poquet perquè sempre he estat més matinera que nocturna, i en aquestes hores aprofit per fer feines que requereixen més concentració.

Després vaig cap a la feina; intent anar-hi i tornar sempre a peu per caminar un poc. Crec que és molt important cuidar-se. També procur mantenir la meva pràctica de tai-txi, dos pics per setmana, perquè em permet desconnectar una estona. Ara, per la situació sanitària, no puc anar-hi presencialment, així que ho faig en línia, des de casa. Quan les mesures ho permetin, tornaré a classe.

Cada dilluns feim una trobada de coordinació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, però aquesta setmana no ens reunirem perquè dilluns és dia 1 de març, el Dia de les Illes Balears, i particip en els actes institucionals. Tot i això, mantindré un contacte permanent amb la Policia Nacional per fer el seguiment de la Diada i per saber com es desenvolupa la manifestació que ha estat convocada i que s’ha prohibit a causa de les mesures sanitàries per evitar contagis de covid-19.

El concepte de festiu l’he modificat molt enguany. El càrrec públic no diferencia entre laborables i festius, i t’exigeix disponibilitat les 24 hores; sempre estàs de guàrdia i connectada al telèfon i a l’ordinador –la tecnologia de vegades et fa una mica esclau, però també et permet tenir una certa flexibilitat–.

Els dimecres sempre despatxam amb el coronel en cap de la Guàrdia Civil, el cap superior de la Policia Nacional i els directors insulars de Menorca i d’Eivissa i Formentera. El nombre d’actes institucionals ha davallat molt amb la pandèmia i ara mateix no se’n celebren tants. En aquest moment tenc més activitat de gestió que de representació, atès que vaig accedir al càrrec poc abans que arribàs el coronavirus.

El cap de setmana sempre aprofit per passar temps amb el meu pare, que té 85 anys i viu tot sol –com que és una unitat convivent individual, malgrat les restriccions actuals, puc anar a veure’l–. Els dissabtes m’agrada molt fer la compra al mercat de l’Olivar. Hi vaig molt prest, cap a les vuit del matí. També intent reservar temps per llegir; em va impactar molt la novel·la El consentimiento, de Vanessa Springora, i també he gaudit amb Tardor, d’Ali Smith. 

A banda d’això, i ara que no hi ha alternativa per veure’ls en persona, pels caps de setmana faig alguna videotrucada amb les meves nebodes o amb amics, i pos moltes rentadores per guanyar temps la resta de la setmana. Si puc, també cuin, encara que siguin coses molt senzilles; em distreu molt. A més, intent fer caminades més llargues que les que puc fer de dilluns a divendres.

stats