El procés d’elaboració de la cervesa és simple i es pot fer a casa
“Fer cervesa és molt senzill, es pot fer a casa i no és gaire complicat”, explicà Miquel Piris. El procés comença amb les llavors normalment d’ordi, que es deixen en aigua perquè germinin. Quan germinen, s’asseca la llavor i se li aplica calor, es mol i es torra, i això dóna un producte conegut com malt. Com més es torri el malt, més negra serà la cervesa. Es barreja el malt amb aigua i la llavor deixa anar sucres i enzims. Aquest suc es deixa reposar i es filtra, per separar el malt que s’ha usat. Després es deixa bullir i més tard se li afegirà la planta femella del llúpol, que li treurà la dolçor i aportarà el punt amarg. El llúpol és diürètic i té propietats relaxants. Un cop refredat, i tornat a filtrar, a aquesta mescla se li afegeix el llevat, que processarà la cervesa, es menjarà el sucre i originarà el CO2 i l’alcohol. S’ha de vigilar la temperatura perquè aquests són organismes vius. Després es refreda i ja es té la cervesa.