Societat 20/10/2020

Els principals processats del macrojudici per narcotràfic justifiquen les acusacions amb negocis immobiliaris

Aquest dimarts han acudit a declarar les 15 persones que quedaven pendents, després que dimarts ho fessin les 14 primeres de les 29 que l'Audiència de Palma havia citat

A. T.
2 min
Acusats i policies al pati de l'Audiència de Palma

PalmaUn dels principals acusats de la presumpta banda de narcotràfic que l'Audiència Provincial de Palma jutja des d'ahir dilluns fins al 30 d'octubre ha declarat aquest dimarts a les respostes del seu advocat a la Secció Segona del tribunal. El processat, que l'acusació de la Fiscalia considera el responsable de les operacions a Mallorca, ha justificat que els ingressos i contactes relacionats amb la causa provenien de negocis immobiliaris. A més, ha reconegut que és consumidor de cocaïna.

Juntament amb ell, han acudit a declarar 14 persones més relacionades amb la causa, entre les quals es troba el suposat intermediari dels negocis relacionats amb drogues. Aquest ha donat suport a la tesi del cap de banda a les Balears i ha assegurat que mantenia amb ell converses relacionades amb el sector immobiliari i per a la inversió en bitcoins.

A més, ha assegurat que és "totalment fals" que fos un intermediari entre el principal distribuïdor de la droga a Mallorca i la banda que la subministrava des de l'exterior. Segons la seva versió, els únics negocis que varen fer estaven relacionats amb hotels per a lloguer i venda.

També han exposat la seva versió dels fets diversos acusats que desenvolupaven les seves presumptes funcions des de Madrid i Barcelona. Moltes de les seves declaracions s'han centrat a assenyalar al mateix home –conegut com el Sevillano– com a responsable del narcotràfic entre Barcelona i Mallorca. En aquesta versió han coincidit tant un individu al qual demanava que presentàs a possibles clients com el seu propi xòfer, el qual utilitzava per transportar droga i altres mercaderies.

Entre els dies 19 i 30 d'octubre estan citades a declarar una trentena de persones a l'Audiència de Palma per formar part, presumptament, d'una banda internacional de narcotràfic que es dedicava a introduir grans quantitats de cocaïna a Mallorca –entre altres destinacions– des de Sud-amèrica. En concret, la Fiscalia acusa els integrants de la banda internacional de delictes contra la salut pública, un delicte de blanqueig de capitals i un altre d'integració de grup criminal. Per això, demana per al conjunt de membres penes de més de 260 anys de presó i imposa multes que arriben a 8,5 milions d'euros.

Durant la primera jornada de declaracions, gairebé la meitat dels acusats –14, en total– varen reconèixer els fets dels quals se'ls acusa amb l'objectiu d'aconseguir rebaixes en les penes de presó. A més, varen rebutjar tant assistir a les properes declaracions del judici com el dret a la darrera paraula.

stats