La princesa Elionor comença el batxillerat en l'exclusiu internat gal·lès UWC Atlantic College

La matrícula costarà 76.500 euros i allà coincidirà amb Alèxia, la segona filla dels reis holandesos

3 min
Els reis espanyols i la infanta Sofia acomiaden la princesa Elionor a l'aeroport de Madrid el dia que marxa a Gal·les a estudiar el Batxillerat

BarcelonaLa princesa Elionor de Borbó, hereva al tron d'Espanya, inicia aquest dilluns una nova etapa educativa a Gal·les (Regne Unit), on estudiarà els dos anys del batxillerat en un exclusiu col·legi on coincidirà amb companys de més de 90 països. La princesa d'Astúries, que farà 16 anys a l'octubre, s'embarca ara en la seva primera experiència acadèmica lluny de casa, i segueix així els passos del seu pare, Felip VI, que va fer l'any previ a la universitat al Canadà i va cursar un màster als Estats Units anys després. Per promocionar aquesta formació que rebrà Elionor, el palau de la Zarzuela ha difós unes imatges dels reis espanyols acomiadant la seva filla gran a l’aeroport de Madrid.

Al UWC Atlantic College, ubicat al castell medieval St. Donat de la vall gal·lesa de Glamorgan, Elionor estudiarà el batxillerat internacional mentre continua amb "el progressiu desenvolupament dels seus compromisos institucionals a Espanya", d'acord amb la casa reial espanyola. Elionor, segons expliquen des del centre a Efe, cursarà assignatures de diverses disciplines, des de llengua i literatura fins a matemàtiques, ciències i assumptes socials, que compaginarà amb activitats extracurriculars pensades per educar en el "canvi" i en el "lideratge desinteressat".

Els reis espanyols i la infanta Sofia acomiaden la princesa Elionor a l'aeroport de Madrid el dia que marxa a Gal·les a estudiar el Batxillerat

Col·legi de 'royals'

L'internat, on només la matrícula costa 76.500 euros, compta amb nombrosos membres de la reialesa europea com a exalumnes, com el rei d'Holanda, Guillem Alexandre, i la princesa Elisabet, hereva del tron belga. De fet, Elionor compartirà aula aquest curs amb la princesa Alèxia d'Orange, segona en la línia de successió al tron holandès, així com amb alumnes de classes menys afavorides, alguns dels quals refugiats, que han aconseguit plaça gràcies a una beca. La casa reial espanyola ha precisat que, en el cas d'Elionor, el cost de la matrícula anirà a càrrec dels reis amb la seva assignació anual. El rei Felip cobra 250.000 euros anuals i la reina Letícia uns 140.000, segons va fer públic el Palau de la Zarzuela.

Vida diària a l'internat

El dia a dia a l'institut, que assegura que escull els seus alumnes pel seu "potencial" i no pels seus recursos, consisteix en classes de 8 a 13.10 hores. A més, s'han de fer un mínim de dues hores setmanals de servei comunitari, dues hores d'activitat física i dues hores d'activitat creativa. Cada dilluns a la tarda hi ha una reunió amb el tutor personal i una assemblea conjunta entre els alumnes, que han de tornar a les seves habitacions abans de les 21.30 hores, excepte els divendres i dissabtes, quan el permís s'estén fins a les 23 hores.

Els reis espanyols i la infanta Sofia acomiaden la princesa Elionor a l'aeroport de Madrid el dia que marxa a Gal·les a estudiar el Batxillerat

Habitacions compartides

Les habitacions, compartides per quatre estudiants de nacionalitats diferents, estan separades en vuit residències diferents i segregades per sexes. El campus compta amb menjador, biblioteca, unes 30 hectàrees de bosc i piscina exterior i coberta. Al segle XX, el castell on s'ubica l'internat –a 26 quilòmetres de Cardiff, capital de Gal·les– va estar en mans del magnat de la premsa nord-americana William Randolph Hearst, que hi va arribar a tenir com a convidats personalitats com el cineasta Charles Chaplin, el president John F. Kennedy o el dramaturg George Bernard Shaw. El UWC Atlantic College va néixer el 1962 amb l'ambició de ser un centre educatiu que, en plena Guerra Freda, treballés en defensa de la pau.

stats