El príncep Andreu de York prestarà declaració jurada en el judici per abusos a una menor

El fill de la reina Elisabet II ha acceptat respondre a les preguntes dels advocats de Virginia Giuffre, que l'acusa d'haver abusat d'ella quan era menor

2 min
El príncep Andreu es nega a col·laborar amb la Fiscalia de Nova York

BarcelonaEl príncep Andreu d'Anglaterra ha acceptat prestar declaració jurada el 10 de març al Regne Unit en el marc del cas en contra seva en un tribunal de Nova York per abusos sexuals a Virginia Giuffre quan tenia menys de 18 anys, tal com recull Efe de la CNN, que cita fonts pròximes al duc de York. Giuffre al·lega que va ser víctima de la xarxa de tràfic sexual del difunt empresari Jeffrey Epstein, fet que la va portar a patir abusos sexuals del fill d'Elisabet II quan ella tenia 17 anys. La possible declaració jurada del príncep Andreu es fa pública un mes després que l'advocat de Giuffre, David Boies, afirmés en un comunicat que l'equip legal de la denunciant esperava "poder confrontar-se" amb l'acusat en una declaració jurada i al judici "per les negacions i els intents de culpar" la víctima.

Mitjans britànics detallen que l'interrogatori el duran a terme Boies i una altra de les advocades de Giuffre, Sigrid McCawley, i que s'espera que duri dos dies. El príncep té temps fins al 14 de juliol per prestar declaració i, si les dues parts no arriben a un acord, el judici podria començar entre setembre i desembre d'aquest any.

El procés judicial va començar després de la presentació d'una demanda civil per part de Giuffre en un tribunal de Nova York el mes d'agost del 2021, i ha tirat endavant malgrat els esforços de l'equip legal del príncep Andreu perquè es desestimés el cas. Els advocats primer van demanar que es desestimés basant-se en un defecte de forma, i després al·legant que un acord extrajudicial signat per Giuffre i Epstein el 2009 l'alliberava de qualsevol responsabilitat, encara que el jutge Lewis Kaplan ha rebutjat els dos intents. El duc de York ha negat en tot moment les acusacions i ha dit que no coneixia Giuffre, malgrat que els mitjans han difós repetidament una fotografia antiga en què apareix agafant-la per la cintura amb Maxwell al fons mentre tots ells miren a càmera.

stats