Societat 13/09/2021

El príncep Andreu ja ha rebut la demanda per abús sexual de Virginia Guiffre

Aquesta demanda involucra el fill de la reina Elisabet II amb la xarxa pedòfila del convicte Jeffrey Epstein

2 min
El príncep Andreu i Virginia Guiffre, llavors Virginia Rogers, a Londres, en una imatge del 2001

BarcelonaEscapar-se de la justícia sempre acaba sent una qüestió molt complicada. Fins i tot per a les persones de les esferes més influents, que almenys formalment han de respondre-hi per més que després amb els seus recursos puguin alleugerir les seves condemnes. Qui està en la primera fase de tot això és el príncep Andreu, fill de la reina d'Anglaterra. El duc de York segueix sent perseguit des dels EUA per la seva suposada participació en el cas Epstein, que continua avançant implacable. Andreu, de 61 anys, està apartat de la primera línia de la família reial des que aquest cas el va esquitxar però la seva desaparició pública no li ha servit perquè les autoritats nord-americanes l'hagin aconseguit trobar.

Encara que ho ha evitat tant com ha pogut, l'equip legal de la denunciant, Virginia Roberts, ja li ha lliurat la documentació legal de la demanda interposada contra ell per abusos sexuals. Segons el Daily Mail, se li va lliurar una declaració jurada de notificació a una casa coneguda com a Royal Lodge, ubicada dins els terrenys de Windsor, aquest 27 d'agost, a les 9.30 del matí. Segons aquest diari britànic, ell portava temps amagant-se al castell de Windsor perquè fos difícil trobar-lo i tenia previst fins i tot canviar de residència a l'altre castell familiar a Balmoral per seguir impedint que li notifiquessin aquesta demanda, per la qual ara haurà de respondre.

Segons informació judicial que ha transcendit, van intentar-ho en una primera ocasió però els treballadors del palau no van agafar la demanda perquè havien estat "preparats" per no fer-ho. L'endemà van ser dos policies els que van agafar aquesta notificació de demanda. L'equip de la presumpta víctima dels abusos del príncep Andreu tenia 120 dies com a màxim per lliurar-li els documents legals en persona al fill de la reina Elisabet II. Si no ho haguessin aconseguit, la part contrària podria sol·licitar que es desestimés la seva causa.

Virginia Roberts, presumpta víctima de la xarxa del pedòfil convicte Jeffrey Epstein, va presentar una demanda contra el príncep Andreu a Manhattan el 9 d'agost. La dona afirma que va ser obligada a tenir relacions sexuals amb ell tres cops abans de complir la majoria d'edat. Ell sempre ha negat les acusacions i, fins i tot, va intentar netejar la seva imatge amb una entrevista a la BBC que no va convèncer el públic britànic i que va precipitar la seva sortida de la monarquia. Actualment, Virgina Guiffre –el seu nom de casada– té 38 anys, viu a Austràlia i té tres fills.

stats