Societat 09/06/2022

Primera passa per connectar la Platja de Palma amb el Pil·larí

La previsió és que durant la primavera o l'estiu de l’any que ve estigui executat

ARA Balears
2 min
Imatge del projecte.

PalmaL'àrea d'Infraestructures de l'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous el projecte de corredors verds que uniran la Platja de Palma i el Pla de Sant Jordi. Així ho han explicat en una roda de premsa la tinent de batle d’Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor, i l’arquitecte municipal Pedro Cabrer.

Aquest projecte, que executa la primera fase del corredor verd, suposa una inversió de 910.000 euros i respon a una petició històrica dels veïns de la zona. Segons han explicat, s'aprofitaran el tram de camins i carreteres ja existents per connectar diferents nuclis com ses Cadenes, el Pil·larí, s’Aranjassa i Sant Jordi amb una via ciclista i per a vianants que serà accessible des de la Platja de Palma. 

Mapa del corredor verd.

Pastor ha explicat que aquest és un projecte en el qual s’ha fet feina durant tota la legislatura i que la previsió és que durant la primavera o l'estiu de l’any que ve estigui executat. “Ha sortit endavant tot i les dificultats administratives i és una actuació que permetrà dotar d’un camí des de la Platja de Palma fins a diferents nuclis de població com el Pil·larí i que crea un pas accessible, amb arbres, ombres i amb preferència per als vianants”, ha dit.

Aquesta intervenció disposa d’una subvenció de 600.000 euros procedents d’una subvenció de la secretaria d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. A més, disposa d’un finançament de 110.000 euros procedents de la Llei de Capitalitat i l’Ajuntament aporta 200.000 euros.

L'àmbit d'actuació

Aquesta primera fase connectarà el Pil·larí amb Platja de Palma a través d’una senda de 750 metres lineals que discorre paral·lela al camí de les Meravelles, que passarà per l’espai de protecció de carreteres del Consell, amb prioritat per a vianants. Així, el projecte executiu ja s’ha aprovat i ara s’iniciarà la fase de licitació. La previsió és que les obres puguin iniciar-se a principi de l’any 2023 i que durin uns cinc mesos.

 

stats