Societat 15/05/2019

Més de 300 alumnes de Primària i Secundària de Menorca participen en el mercat ICAPE

L'objectiu de la iniciativa és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d'una cooperativa o d'una ONG

Ivan Martín
2 min
Els alumnes menorquins han exposat durant el matí els productes que serviran per finançar el seu projecte.

MaóMés de 300 alumnes de Primària i Secundària de diferents centres educatius de Menorca han participat en el mercat ICAPE, que consisteix a exposar els projectes empresarials que han treballat durant tot el curs dins del programa d'impuls a l'emprenedoria gestionat per l'Institut d'Innovació Empresarial, conjuntament amb les conselleries balears de Treball i d'Educació. El mercat s'ha situat a la cèntrica plaça de l'Esplanada de Maó i hi ha hagut 14 paradetes de vuit centres escolars. L'activitat conclou el programa, que ja suma set edicions.

L'objectiu de la iniciativa és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes de Primària a través de la creació d'una cooperativa o d'una ONG, en el cas dels de Secundària. Les escoles s'hi adhereixen de manera voluntària i la majoria dels centres han repetit experiència. A les Balears, un total de 114 grups d'alumnes de Primària i Secundària han format part del projecte. Durant tot el matí, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat en el curs escolar o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d'un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, pel que fa a les ONG.

Així, durant el curs, els alumnes d'ICAPE creen i gestionen una cooperativa o una ONG. Passen per totes les etapes de constitució d'una empresa i després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. En canvi, els més petits inverteixen una part dels doblers en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malària 40 i Formació Senegal.

stats