Societat 18/05/2016

Presó provisional per al conductor de Bonmatí acusat d'atropellar una nena de 4 anys

L'home ha tornat a comparèixer aquest matí davant el jutge de Santa Coloma de Farners que investiga el cas

Montse Riart
2 min
El conductor detingut entrant a declarar als jutjats custodiat per dos mossos

BarcelonaUn jutge de Santa Coloma de Farners ha enviat a la presó provisionalment el conductor detingut per atropellar un nena de quatre anys, que va morir, i la seva mare, que va quedar ferida greu, aquest dilluns passat a Bonmatí (Selva). El jutge l'investiga pels presumptes delictes d'homicidi per imprudència, lesions, conducció temerària sota els efectes de l'alcohol i les drogues i per omissió del deure de socors.

El conductor ha tornat a comparèixer aquest matí davant el jutge. En el seu escrit, el magistrat justifica la presó per la "gravetat" dels fets. Assegura que "existeixen seriosos indicis de criminalitat" contra el conductor, que hi ha risc que pugui "fugir", i encara més tenint en compte que aquesta va ser "la primera reacció de l'investigat" just després de l'atropellament.

També alerta del perill que l'home pugui "destruir proves" o "influir en testimonis" dels fets. El jutge, que no estableix cap tipus de fiança per al conductor, coincideix amb la petició de la Fiscalia, que ha estat qui ha demanat que l'empresonessin provisionalment. La defensa n'havia sol·licitat la llibertat provisional.

L'indret on s'ha produït l'atropellament mortal aquest 16 de maig a Bonmatí (Selva) a la GI-532

En el seu escrit, el magistrat descriu com es va produir l'atropellament. Assegura que el conductor circulava "sota la influència de begudes alcohòliques i drogues", d'una manera "agressiva", a "una velocitat inadequada" i fent "frenades brusques", fins que va acabar "sortint de la carretera i atropellant les dues víctimes" –la nena de 4 anys que va morir i la mare, de 54, que va quedar ferida–, que "caminaven, juntament amb dues persones més, de manera correcta, pel costat esquerra del voral i sense envair la carretera".

Explica que l'home no va "assistir les víctimes ni va posar en coneixement dels serveis d'emergències ni de la policia" el que havia passat, "apareixent motius suficients per creure que el detingut és responsable criminalment" de cinc presumptes delictes que ara s'hauran d'investigar.

Ahir l'home va declarar al magistrat que, després de l'impacte, es va aturar per socórrer les víctimes, però que va acabar fugint perquè un testimoni de l'atropellament va intentar agredir-lo, segons va avançar l'ACN. Els Mossos el van localitzar mitja hora més tard a Bescanó, el poble on viu. La policia revisa les gravacions d'una empresa propera al lloc dels fets per trobar més informació.

stats