Consell de Mallorca
Societat 31/03/2023

Presenten la reedició del còmic sobre la història d'Aurora Picornell

El còmic inclou un nou capítol en el qual apareix la identificació de les restes de la militant a Son Coletes

ARA Balears
2 min
Presentació del còmic a l'IES Aurora Picornell

PalmaEl còmic sobre la història de la militant comunista Aurora Picornell, arribarà a tots els centres de l'illa en el marc de la col·lecció 'Mallorca té nom de dona' del Consell de Mallorca. La publicació Aurora Picornell, bales no podran matar les idees ha estat presentada aquest divendres pel conseller d’Educació Martí March i el conseller de Presidència Javier de Juan, davant l’alumnat de l’IES Aurora Picornell. 

De Juan ha explicat que el Consell ha reeditat aquest còmic que es va publicar el març de 2020 amb noves aportacions encaminades a ajustar més el guió al que va ser la vida d'Aurora, però sobretot s’han tornat a editar “per incloure aquest nou capítol de la identificació de les seves restes mortals al cementeri de Son Coletes, per complir així amb el compromís de veritat, justícia i reparació”, ha dit el conseller.

Per la seva banda, el conseller Martí March ha destacat la importància de donar a conèixer a l’alumnat la història d’Aurora Picornell, que és un referent de lluita, com també és necessari conèixer la part de la nostra història d’abans de la democràcia per no tornar a repetir els mateixos errors. A més, De Juan ha agraït la col·laboració de l'investigador i expert en la figura d’Aurora Picornell, David Ginard, i de la dibuixant i il·lustradora Beatriz Colom. En la presentació també hi ha participat Miquel Tortella i Catalina Amengual, nebots nets d’Aurora Picornell; la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, i la directora de l’ Institut per a la Convivència i l'Èxit Escolar, Convivèxit, Aina Amengual.

El Consell de Mallorca farà arribar a tots els centres educatius de Mallorca la col·lecció de còmics Mallorca té nom de dona, que té com a objectiu donar visibilitat a l’aportació, sovint menyspreada o oblidada, de les dones i col·lectius de dones als diferents àmbits socials i culturals. Abans del d’Aurora Picornell, el Consell ha presentat aquest mateix mes de març el còmic de les Kellys. I hi ha també el de la Catalina Homar, Clara Hammerl, Margalida Jofre, les sabateres, Dorothea Bate, i les perleres.

stats