Mobilitat
Societat 19/09/2023

Presenten el projecte de rotonda i vial de Son Verí Nou

L'obra té un pressupost d'1,8 milions d'euros i una durada prevista de nou mesos

ARA Balears
2 min
El president del Consell, Llorenç Galmés, durant la presentació del projecte aquest dimarts

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, i la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, han presentat aquest dimarts el projecte de rotonda i vial de Son Verí Nou. Segons ha informat la institució insular en una nota de premsa, l'obra, que té un pressupost d'1,8 milions d'euros i una durada prevista de nou mesos, consisteix en la construcció d'una nova rotonda a l'entrada de la urbanització de Son Verí Nou amb intersecció 'T'. La infraestructura té la finalitat de donar més seguretat i fluïdesa als accessos a l'autopista, que connecta les urbanitzacions de Llucmajor amb Palma.

Així mateix, a petició de l'Ajuntament de Llucmajor, el projecte també inclou un vial de connexió entre l'avinguda del Baladre i el tram vial que antigament formava part de la carretera del Cap Blanc i que es troba tancat a l'altura de l'actual encreuament d'accés a Son Verí Nou, cosa que preveu millorar els accessos al poliesportiu i a l'IES s'Arenal des de la rotonda de l'avinguda d'Europa.

D'altra banda, els tècnics de Carreteres del Consell ja estan redactant projectes similars a les entrades dels nuclis de Sa Torre, Puig de Ros i Maioris, amb l’objectiu de configurar una solució definitiva a la circulació i accessos en direcció a Palma de totes les urbanitzacions del nucli de Llucmajor amb la inclusió de vials cívics i per a vianants entre els nuclis de població del municipi.

"Entra de ple dins el nostre objectiu de desembossar Mallorca i millorar les nostres infraestructures viàries, perquè els mallorquins no es vegin cada dia immersos en col·lapses circulatoris. Es tracta d’una obra molt important per a tota la zona que, a més de millorar la seguretat de milers d’usuaris que cada dia hi passen per anar a fer feina o acompanyar els fills a l'escola, també implicarà una major fluïdesa en el trànsit", ha assenyalat el Galmés en relació amb el projecte.

stats