Mobilitat
Societat 20/03/2023

Presenten el primer Biciespai que funcionarà en període de proves a Son Cladera

Consisteix en un mòdul per emmagatzemar fins a 14 bicicletes en compartiments individuals

ARA Baalears
1 min
Presentació Biciespai

PalmaL'Ajuntament de Palma ha presentat aquest dilluns el primer Biciespai, que durant aquests mesos funcionarà en període de proves a Son Cladera. Aquests espais consisteixen en uns mòduls per emmagatzemar fins a 14 bicicletes en compartiments individuals, i que funcionaran amb una aplicació. El contracte es va adjudicar el passat mes d'agost i té un preu unitari de 18.000 euros per cada mòdul.

Segons ha explicat Cort en una nota de premsa, l'objectiu és que la xarxa d'aquests aparcaments arribi a sis barriades més, concretament a Santa Catalina, el Rafal Nou, Son Cladera, Son Roca, la Indioteria, el Molinar, el Viver, el Fortí, Son Espanyolet, Son Gotleu, Pere Garau i Son Rapinya en dues fases. De fet, l'SMAP ja ha contractat la construcció d'aquests espais.

"És un bot per acostar a les barriades amb alta densitat de població un espai segur per aparcar les bicicletes", ha destacat el tinent de batle de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau.

Així, durant aquests mesos es començaran a fer les proves amb l'aplicació i s'acabaran de definir els termes i les condicions d'ús.

Actualment, la xarxa d'aparcaments de l'SMAP ja disposa d'aparcaments per a bicis a 11 espais i a un local al barri de Pere Garau. Concretament, són els de Marquès de la Sènia, el parc de la Mar, eparc de la Riera, Santa Pagesa, via Roma, la plaça Major, Comte d'Empúries, Comtat del Rosselló, les Avingudes, el carrer de Manacor i Juan Gris (Son Cotoner).

A més, el projecte opta a ser finançat pel fons NextGenerationEU, a través del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

stats