Arquitectura
Societat 25/09/2023

El Premi Nacional d'Arquitectura Emilio Tuñón participa en els actes de la Setmana d'Arquitectura de les Balears

El Col·legi d'Arquitectes reclama fugir de la immediatesa i planificar a mitjan termini

i
ARA Balears
1 min
Presentació de la Setmana de l'Arquitectura 2023

PalmaEl Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears organitza la Setmana de l'Arquitectura, en el marc de la data del Dia Mundial d'aquesta disciplina, que recau el primer dilluns del mes d'octubre. Una data que va establir la Unió Internacional d'Arquitectes (UIA) el 1985, a més de coincidir amb el Dia Mundial de l'Hàbitat de l'ONU.

Per a aquest 2023, del 29 de setembre al 15 d'octubre, les tres demarcacions del Col·legi ofereixen tota una programació que acull, entre d'altres, la participació de l'arquitecte Emilio Tuñón, Premi Nacional d'Arquitectura 2022, prevista per al sis d'octubre a les 19.30 hores a la seu del Col·legi de Palma. La intervenció de Tuñón girarà entorn de quatre projectes emblemàtics del seu despatx com són l'hotel Atrio, la rehabilitació de la casa Parets-Saavedra, la casa de pedra i el Museu d'Art Contemporani Helga de Alvear, tots ells a Càceres.

A més d'aquesta conferència, el COAIB ha previst actes a totes les illes, com la presentació dels premis d'arquitectura de Menorca, la conferència de l'arquitecte i divulgador Pedro Torrijos a Eivissa i la de l'arquitecte Toni Vidal, que inaugura el cicle "Obra i Recerca", entre moltes altres activitats.

Bernat Nadal, degà del Col·legi, ha explicat que amb aquesta celebració volen reivindicar l'arquitectura, que considera que no es valora prou. "El lema d'enguany és: som l'arquitectura que vivim i a mitjan termini. Amb això el que demanam els arquitectes és sortir de la immediatesa que la societat ens ofereix per poder analitzar, planificar i construir les ciutats que volem".

Per a més informació, www.agendacoaib.org

stats