Parlament
Societat 25/10/2023

El PP i Vox demanen un informe jurídic sobre l'articulat de la Llei de la Biosfera

Les dues formacions consideren que envaeix competències estatals i autonòmiques

1 min
Albufera des Grau

PalmaLa Comissió d'Ordenació Territorial del Parlament ha aprovat avui instar el Govern autonòmic que encarregui un informe jurídic sobre l'articulat de la Llei Menorca Reserva de la Biosfera. Aquesta mesura forma part de la proposició no de llei presentada pel diputat Francisco José Cardona, de Vox, i ha comptat amb el vot a favor dels diputats del Partit Popular i el vot en contra de tots els grups de l'oposició.

Segons Vox, la llei envaeix competències autonòmiques i estatals. "Pretenem ser constructius. En lloc de derogar-la tota potser es pot salvar amb aquesta revisió", ha manifestat Cardona.

Des del grup popular s'ha donat suport a aquesta PNL i han proposat que el Consell Consultiu seria l'organisme idoni per fer aquesta revisió independent perquè coincideixen amb Vox que la llei envaeix competències estatals i autonòmiques.

La PNL inclou també l'encàrrec a la Conselleria d'Habitatge, Territori i Mobilitat perquè demani un informe a les diferents entitats que representen els sectors afectats de Menorca per aquesta normativa.

Tornar els convenis de carreteres als consells

Tots els grups parlamentaris de la Comissió, excepte Més per Menorca, que s'ha abstingut, han votat a favor d'instar el govern estatal a restablir els convenis de carreteres amb els consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa i que siguin finançats amb càrrec a partides pressupostàries independents del factor d'Insularitat dins els pròxims pressupostos generals de l'Estat.

L'objectiu de la PNL presentada pel Partit Popular és garantir que es puguin fer les inversions necessàries tant de manteniment com de millora de les infraestructures viàries i assegurar la mobilitat i seguretat en els desplaçaments dels ciutadans.

stats