Societat 24/05/2021

El PP torna a reclamar al Consell de Mallorca una comissió d'investigació per l'escàndol de l'IMAS

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha descartat la petició, i ha criticat que els populars només cerquen fer "renou" del cas

2 min
Seu de l'IMAS.

PalmaEl PP ha tornat a reclamar a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, que posi en marxa la comissió d'investigació sobre l'escàndol de les menors tutelades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) que varen ser explotades sexualment, "ara que reconeix que l'hauria d'haver acceptat", segons ha dit el portaveu popular a la institució insular, Llorenç Galmés. Cladera ha descartat que la posin en marxa perquè ja s'ha fet una comissió d'experts i una altra política: "Hem fet el que havíem de fer", ha dit la presidenta, que ha afegit que el PP només cerca crear "renou" sobre el problema de les menors.

La petició del PP surt arran d'unes declaracions que va fer Cladera diumenge al Diario de Mallorca. A la pregunta sobre si creia que s'havia donat la imatge de voler amagar el problema de les menors perquè el Pacte no va voler fer la comissió d'investigació, la presidenta comentava que "en aquell moment vàrem valorar que acceptant una comissió d'investigació s'elevaria el renou mediàtic i estigmatitzaria encara més les menors. Vist amb perspectiva, hauríem d'haver acceptat la comissió d'investigació i hi hauria hagut el mateix renou, ja que per irresponsabilitat de l'oposició s'ha duit el tema al Parlament, al Congrés i a Europa i s'ha fet el mateix mal".

Galmés ha interpretat aquestes declaracions amb "satisfacció", perquè en opinió seva ha fet veure a la presidenta "la importància d'investigar l'explotació de menors". "Després de reconèixer públicament el seu error, esperem que anunciï la creació de la comissió", ha dit el popular. Cal tenir en compte que el Pacte no va voler fer la comissió d'investigació al ple de la institució perquè consideraven que l'única intenció de l'oposició per reclamar-la és que hi hagués dimissions polítiques, en lloc d'aclarir els fets. Per contra, el Pacte va crear-ne una d'experts i una altra política externes al ple, de les quals, la segona, va concloure que "la responsabilitat és de l'explotador".

En declaracions a la premsa, Cladera ha comentat aquest dilluns que en l'entrevista va expressar que "no hem evitat que el PP i Vox facin renou d'aquest tema; el que volen és fer renou en comptes d'ajudar a cercar solucions". La presidenta ha recordat que varen fer les dues comissions, i que "facem el que facem, fan renou". A més de les comissions, Cladera ha recordat que ja han posat en marxa un nou centre per a menors víctimes d'explotació sexual i que preveuen inaugurar a l'estiu un altre per a infants amb addicions. "Feim un caramull de coses que no es valoren, perquè només es vol desgastar políticament".

stats