Societat 05/10/2021

El PP demana al Govern que netegi urgentment els torrents de Menorca

Exigeixen un inventari d'infraestructures d'aigua per saber quines podrien estar obsoletes

Iván Martín
1 min
Imatge d'un torrent de Menorca sense netejar.

MAÓLa portaveu del PP al Consell de Menorca, Coia Sugrañes, ha sol·licitat aquest dimarts a l'equip de govern de la màxima institució insular que pressioni Recursos Hídrics del Govern balear amb l'objectiu de dur a terme, de manera urgent, tasques de neteja i manteniment als torrents de Menorca.

Sugrañes ha recordat els desperfectes ocasionats a final de setembre per la DANA, especialment als municipis de Ferreries, es Mercadal, Alaior i Ciutadella: "Aquests successos han posat damunt la taula la necessitat imperiosa d'actuar i revisar les infraestructures de canalització d'aigües, així com un adequat manteniment dels torrents".

D'altra banda, Sugrañes exigeix a Recursos Hídrics un inventari d'infraestructures d'aigua per saber quines podrien estar obsoletes o resulten insuficients per absorbir cabals generats per les precipitacions: "El Consell ha de sol·licitar un pla d'actuacions per a la reparació d'instal·lacions deteriorades o que no permetin el pas dels torrents". I ha afegit: "Volem que valorin la necessitat de construir noves infraestructures que contribueixin a frenar la rapidesa i la potència erosiva de les avingudes d'aigua, quan es produeixin fenòmens meteorològics".

Finalment, la portaveu dels populars ha denunciat el retard que genera aquesta petició a l'Executiu autonòmic: "Acumulam molt de retard i no deixa de sorprendre la manca d'interès d'una administració que no solament no actua, sinó que prohibeix i limita l'actuació dels particulars".

stats