Societat 19/08/2022

Ports IB acaba la instal·lació de 82 boies al camp d’ancoratge de Formentor per protegir la praderia de posidònia

També hi ha una embarcació amb personal de l'entitat per donar informació als usuaris sobre la normativa

ARA Balears
1 min
Controls per part del Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS).

PalmaPorts de les Illes Balears ha instal·lat 82 boies que estaven previstes enguany al camp d’ancoratge de Formentor. Aquesta instal·lació, que és la vuitena que s'ha fet a les Illes, està prevista en el decret de conservació de la posidònia oceànica a les Illes, que té com a objectiu poder oferir el servei i, alhora, fer un control de l’ancoratge per protegir la praderia.

Segons han explicat en un comunicat, la prioritat que ha tingut enguany Ports IB ha estat la de posar en marxa aquest camp d’ancoratge de Formentor i, durant el mes d'agost, a més de concloure la instal·lació de les boies, s’ha disposat d’una embarcació amb personal de l'entitat per donar informació als usuaris sobre la normativa i el procediment perquè les embarcacions particulars puguin fer les reserves.

Així mateix, hi ha informadors sobre la posidònia a la zona i agents de Medi Ambient per garantir el bon ús del camp d’ancoratge. També, al llarg d’aquest mes, el Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS) ha fet controls. Després de la temporada, està previst dur a terme la resta d’actuacions previstes en el projecte, que inclou la retirada de tots els morts existents que no es fan servir i la instal·lació d’ancoratges ecològics.

stats