Societat 28/09/2021

Ports IB es desmarca de la limitació de vaixells per les festes de Sant Joan

Demanen a les navilieres que facin campanyes de sensibilització i adeqüin les promocions a la festa

Iván Martín
1 min
Imatge de les macrobotellades de Sant Joan.

CIUTADELLAPorts Illes Balears (Ports IB) ha comunicat a l'Ajuntament de Ciutadella la seva negativa a limitar el nombre de vaixells que arriben a Son Blanc durant la setmana de les festes de Sant Joan. Després de les macrobotellades i aglomeracions d'aquest any, la limitació dels vaixells procedents principalment de Mallorca es va posar damunt la taula, tot i ser conscients de les dificultats legals que hi havia per poder concretar un compromís.

Així, Ports IB ha traslladat a la comissió de seguiment de les festes de Sant Joan la negativa a emprendre accions encaminades a la limitació de vaixells. La institució local considera que era una proposta adequada, sobretot després d'identificar que molts d'aquests passatgers són menors d'edat. En canvi, Ports IB considera que limitar l'arribada dels vaixells seria una acció contrària a la llei.

A més, els responsables portuaris han assegurat que la programació de les rutes de les companyies navilieres afecta tot l'estiu, i que les freqüències que es registren durant els dies de Sant Joan són similars a les de qualsevol setmana del mes d'agost. D'altra banda, Ports IB ha recordat a l'Ajuntament de Ciutadella que no té competències per controlar el que succeeix a l'interior dels vaixells, en referència al consum d'alcohol durant els trajectes.

Finalment, han indicat que les persones majors de 14 anys poden viatjar soles, sense acompanyant i sense cap permís específic. Per aquest motiu, s'ha sol·licitat a les navilieres que facin una campanya de conscienciació i sensibilització, així com que ajusitn les promocions d'acord amb la realitat i tradició de la festa.

stats