Societat 30/11/2020

Ports IB gestionarà els camps de boies que eviten l'impacte de les àncores a la posidònia

Actualment n'hi ha set a les Balears, però el Govern preveu posar-ne en marxa cinc més l'estiu de l'any que ve

K. O.
1 min
L'illot del Pantaleu de Sant Elm.

PalmaL'empresa pública Ports IB, dependent de la Conselleria de Mobilitat del Govern, assumirà la gestió dels camps de boies regulats que determina el decret per a la protecció de la posidònia. Actualment n'hi ha set a les Balears, però la normativa estableix que cal crear-ne 23 més. D'aquests, es preveu que cinc estiguin en marxa l'estiu de 2021, segons fonts de la Conselleria. Pel que fa als ja existents, que actualment són gestionats per la Conselleria de Medi Ambient mitjançant contractes externs, l'objectiu és que Ports IB n'assumeix la gestió en el futur.

Els cinc projectes previstos per a l'any que ve ja s'estan redactant i regularan zones de l'Illa de l'Aire (Menorca), la Foradada i el Caló d'Artà (Mallorca), i Cala d'Hort i Cala Vedella (Eivissa). Els camps de boies ja existents es troben a les Salines, l'Espalmador, Cala Blava, el Caló de l'Oli, Fornells, l'Illa d'en Colom i Sant Elm.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i el conseller de Mobilitat, Marc Pons, han afirmat en una roda de premsa aquest dilluns que la decisió és una passa més per desplegar el decret de protecció de la posidònia. Pons ha destacat la importància de fer compatible la preservació amb el gaudi de l’activitat nàutica amb una gestió que garanteixi aquest equilibri. També ha comentat que Ports IB té experiència en la gestió dels ports, dels amarraments i les rampes.

stats