Societat 28/05/2021

Pollença i Govern renoven el conveni de la Gola i redactaran un pla d'actuació

Millores dels observatoris, el tancament del parc i netejar les zones forestals són algunes de les accions

ARA Balears
1 min
Vista parcial del centre de turisme ornitològic de La Gola.

PollençaL'Ajuntament de Pollença i la Conselleria de Medi Ambient renoven el conveni de la Gola. Les dues institucions han acordat redactar un pla conjunt pels pròxims anys, en els quals es plasmaran les actuacions que es duran a terme a aquest indret. Alguns dels punts a tractar són les millores als observatoris i al tancament del parc, augmentar la seguretat de la zona, netejar les zones forestals, crear una àrea recreativa i millorar les zones verdes, així com els itineraris i la rehabilitació de marges, explica el consistori en una nota.

"Ens posam a treballar conjuntament amb l'objectiu comú de millorar aquest espai natural", ha dit el batle Tomeu Cifre. "El nostre objectiu és que es duguin a terme accions pel manteniment necessari i adequat d'una zona natural molt important de Pollença i aconseguir que aquest lloc tan emblemàtic i de tant de valor mediambiental pugui ser gaudit pels pollencins i visitants", ha afegit.

Cal recordar que el consistori no té competències d'actuació sobre la Gola, ja que únicament gestiona el Centre Turístic Ornitològic. "No podem dur a terme cap acció de millora i per això és tan important la col·laboració conjunta i la renovació del conveni, ja que ens permetrà recuperar la cogestió juntament amb la Conselleria de Medi Ambient", apunta el batle.

stats